29 березня, 2024
Ми в соцмережах

Україна отримала кириличний домен. Укр

  • 9 березня, 2011 18:15
Україна отримала від Міжнародної корпорації по іменах і адресами в інтернеті (ICANN) національний кириличний домен ". Укр". Про це повідомляє РІА Новости з посиланням на прес-службу держінформаціі Україні.

Глава держагентства з питань науки, інновацій та інформації Володимир Семиноженко назвав цю новину "подією світового масштабу в інтернет-співтоваристві". На думку Семиноженка, відтепер інформаційні ресурси стануть більш доступними для українців.

При цьому глава держагентства зазначив, що "перехід на національний домен вимагає відповідної підготовки технічної інфраструктури". Цю роботу, за його словами, буде вести Координаційна рада українського мережевого інформаційного центру.

Росія отримала від ICANN національний кириличний домен. Рф в квітні 2010 року.Всього в інтернеті діють понад 250 національних доменів, наприклад, .Ru, .Su і .Рф, а також близько двох десятків наднаціональних, таких як .Com, .Net або .Org.

Реєстрація домену верхнього рівня раніше коштувала в ICAAN близько 50 тисяч доларів. При цьому грошовий внесок не гарантував успішної реєстрації доменної зони. Розгляд кожного із запитів тривало більше півтора року. З 2011 року ICAAN вводить прискорену процедуру реєстрації доменів, яка дозволяє реєструвати нові доменні зони приблизно за півроку. Грошовий внесок за реєстрацію за новою схемою буде складати 185 тисяч доларів.
Поділитись

Новини по темі: