29 березня, 2024
Ми в соцмережах

Кожен другий ліфт в Житомирі - небезпечний!

  • 9 березня, 2011 18:08
Більше половини ліфтів у багатоповерхівках міста Житомира вимагають заміни або ремонту. Про це «Журналу Житомира» повідомили фахівці з територіального управління Держгірпромнагляду.

Житомирський Держгірпромнагляд провів планову інспекцію ліфтів які відпрацювали допустимий термін експлуатації - 25 років. За результатами перевірки, сформувалася невтішна картина стану ліфтового господарства міста.

Так, після завершення огляду, в житловому фонді ЖЕКу № 14, що на Богунії, інспектори повинні були зупинити роботу 32 ліфтів, які вже відпрацювали граничний термін.

Проте з боку міської мерії приймаються гнучкі рішення:

- Це болюча тема. Заборона на експлуатацію ліфтів виписана. Але згідно з графіком гарантійного листа, який надав міськвиконком, до вересня цим ліфтам буде проведено експертне обстеження та капітальний ремонт. Термін узгоджений з нашим керівництвом і міською радою, - повідомив Роман Вдовиченко, головний державний інспектор котлонагляду і підйомних споруд теруправління Держгірпромнагляду по Житомирській області.

Чи знайдуться кошти на виконання паперових гарантій? Варто відзначити, що за весь минулий рік у Житомирі було замінено всього 10 ліфтів і ще 20 - відремонтовані.

На сьогодні, за даними контролюючої організації, 445 ліфтів - працюють понад нормативний термін без капремонту, і майже 150 з них - на суворому контролі, оскільки мають припис на заборону експлуатації. 18 ліфтів визнані повністю непрацюючими.

Всього в багатоповерховому житловому фонді Житомира налічується майже 1000 ліфтів, і з них 60 відсотків потребують заміни або ремонту. Кошторис на один новий ліфт з монтажем сягає не менше 200 тисяч гривень.
Поділитись

Новини по темі: