20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Міліція затримала «телефонного терориста», який замінував дитячий садок у Новогуйвинську

Міліція затримала «телефонного терориста», який замінував дитячий садок у Новогуйвинську

  • 3 березня, 2011 17:54
Працівники міліції затримали "телефонного терориста", який напередодні повідомив про замінування дитячого садочку в Новогуйвинську.

Як повідомлялося, 1 березня близько 13.05 до чергової частини міліції по спецлінії «101» подзвонив невідомий і сказав, що в смт. Новогуйвинське Житомирського району на території дитячого саду закладена вибухівка.

На місце події негайно виїхали слідчо-оперативна група УМВС, Житомирського РВ, УДАЇ, працівники вибухово-технічної служби НДЕКЦ при УМВС, представники інших правоохоронних органів.

На першому етапі з приміщення закладу були евакуйовані 160 чоловік, 130 з них це діти, які в післяобідній час перебували у спальних приміщеннях. Малюків тимчасово розмістили в кімнатах селищної ради.

Після ретельного огляду будівлі дитсадка експерти вибухо-технічної служби вибухового пристрою не виявили. Роботу дитячого садка було відновлено.

Менше доби знадобилося працівникам міліції, щоб встановити особу автора анонімного дзвінка. Ним виявився житель Житомирського району, 1959 року народження, приватний підприємець. Зараз він затриманий.

Чоловік зізнався у скоєному і висловив щире каяття.

Відносно затриманого порушено кримінальну справу за ознаками ч.1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України, якою передбачено покарання у вигляді штрафу від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п'яти років.
Поділитись

Новини по темі: