20 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Повені в Житомирі не буде - Водоканал

  • 1 березня, 2011 15:54
Комунальне підприємство «Житомирводоканал» готується до весняних паводків і льодоходу на р.Тетерів.

Як повідомили «Журналу Житомира» у прес-службі водоканалу, під час інтенсивного танення снігу разом з талою водою у річку надходить велика кількість забруднюючих речовин, різко зростає навантаження на гідротехнічні та очисні споруди.

Відповідні служби КП «Житомирводоканал» Житомирської міської ради відстежують процеси танення снігу і оцінюють можливі обсяги води, які можуть додатися у водосховищі за період весняного водопілля, готують короткостроковий прогноз витрат, рівнів і якості води.

При необхідності заздалегідь змінюється гідрологічний режим і завчасно вибирається необхідний порядок водопідготовки, що особливо важливо при пропуску весняного водопілля.

Згідно з розпорядженням голови Житомирської обласної державної адміністрації, на водоканалі затверджено план дій щодо пропуску льодоходу, весняної повені та дощових паводків у 2011 році щодо захисту гідроспоруд водосховищ «відсічний» і «Дениші». Затверджено склад бригад, які працюють у посиленому режимі і несуть цілодобове чергування на гідроспорудах.

Підготовлено техніку та механізми, які можуть бути задіяні в період повені, створений аварійний запас пально-мастильних, будівельних матеріалів, обладнання, необхідного на випадок можливих руйнувань.

Греблі «Дениші» і «відсічна» обстежені водолазами. Результати обстежень підтвердили належний стан цих стратегічно важливих споруд, що дає впевненість у безаварійності проходження весняного паводку.

У залежності від пори року і умов природокористування кількість і якість води у водосховищах змінюється. Незмінними вони залишаються для кінцевого споживача - жителів Житомира та околиць, відповідаючи Державним санітарним нормам, - повідомляє прес-служба Житомирського водоканалу.
Поділитись

Новини по темі: