24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Депутати Житомира на 5 років заборонять перейменовувати вулиці міста?

Депутати Житомира на 5 років заборонять перейменовувати вулиці міста?

  • 28 лютого, 2011 14:03
Останнім часом у Житомирі ведеться багато суперечок про перейменування вулиць міста.

Зокрема, як пише блогер Сергій Харчук,  була ініціатива від міськради назвати одну з вулиць на честь Василя Кавуна, а від ВО "Свободи" була пропозиція перейменувати вул.Якіра на М. Сціборського, Котовського на Героїв селища Базар та Хлібну на Р. Марчака.

Крім того, від голови топонімічної комісії міської ради Георгія Мокрицького надійшла пропозиція перейменувати вулицю 1 Травня на С.  Ріхтера, а вулицю Якіра на вул. Падеревського.

На сайті Житомирської міської ради з'явився проект рішення, який  виносить на сесію депутатів міськради, 3 березня "Про тимчасову заборону перейменування вулиць міста Житомира".

Розглянувши звернення громадських організацій міста: Житомирської обласної спілки поляків України, Житомирської міської організації Всеукраїнського об'єднання «Свобода», Житомирського обласного німецького товариства «Відергебурт» щодо перейменування окремих вулиць Житомира, з огляду на відсутність коштів у міському бюджеті, необхідних для проведення робіт з перейменування вулиць міста, керуючись Законом України "Про місцеве самоврядування в Україні", міська рада вирішила:
  1. Тимчасово, строком на п'ять років, заборонити перейменовувати вулиці міста Житомира.
  2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Семенець Г.В. і постійну комісію міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування.
Втілиться це у життя, ми дізнаємося вже скоро, у четвер, 3 березня.
Поділитись

Новини по темі: