25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Бердичів продав полякам 4,5 га землі для побудови м'ясокомбінату. Сума угоди не розголошується

Бердичів продав полякам 4,5 га землі для побудови м'ясокомбінату. Сума угоди не розголошується

  • 24 лютого, 2011 13:39
Міська рада м.Бердичів (Житомирська область), отримавши дозвіл від Кабміну, продала підприємству "Інко-Фуд України" земельну ділянку для будівництва м'ясокомбінату.

Як стало відомо "Журналу Житомира" ТОВ «Інко-Фуд», підконтрольне польської компанії Incoga Sp. z oo (Люблін), раніше орендувало, а тепер купило земельну ділянку несільськогосподарського призначення площею 4,5 га в Бердичеві для будівництва та експлуатації м'ясопереробного цеху. Сума угоди не розголошується.

Раніше, Кабінет міністрів України розпорядженням № 112 від 14 лютого 2011 погодив такий продаж, ініційовану Бердичівським міськрадою.

За словами мера міста Василя Мазура, інвестори звернулися з пропозицією приватизувати земельну ділянку на якому будується м'ясопереробний завод, щоб бути впевненими в майбутньому підприємства, так оренда землі - це мовляв, не дуже надійно.

 - В Україні це перший досвід продажу земельної ділянки орендарям. Наше місто і тут перший в Україні. Серйозна фірма зацікавилася нашим містом і можливо, в майбутньому, це заохотить і інших іноземців, які можуть внести серйозні вливання до міського бюджету, - зазначив Василь Костянтинович.

У свої чергу, націоналісти Житомирщини обурені діями бердичівській влади, з продажу української землі.

 - У нас, виникає питання чому саме цінне, що ми маємо - Українську землю, за яку проливали свою кров мільйони синів і дочок український нації розпродають. Українофобська влада переходить усі межі. Соціал-Національна Асамблея не залишить цей випадок без належної уваги, - заявив координатор СNА на Житомирщині Руслан Коцюбинський.

    ДОВІДКА : ТОВ «Інко-Фуд України» зареєстрованого в 2008 році і представляє в Україні інтереси білоруського ТОВ «Іноземне підприємство «Інко-Фуд»- м'ясопереробного заводу, створеного в 2001 році в СЕЗ« Брест »на площі 3,66 га. Основним інвестором виступив Кшиштоф Міхал Стемпень, який очолює Incoga. Він також став генеральним директором білоруського підприємства, розмір інвестицій в яке перевищив $ 20 млн.

    Виробнича потужність білоруського заводу складає більше 5 тис. тонн готової продукції в місяць, на ньому зайнято близько 1,1 тис. працівників. Понад 90% продукції підприємство відправляє на експорт, переважно до Росії та Україні.
Поділитись

Новини по темі: