25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Націоналісти зірвали радянський прапор встановлений на Танк Т-34 у центрі Житомира. ФОТО

Націоналісти зірвали радянський прапор встановлений на Танк Т-34 у центрі Житомира. ФОТО

  • 23 лютого, 2011 18:57
Сьогодні 23 лютого з самого ранку, в Житомирі на майдані Перемоги, невідомі встановили на пам'ятник "Танк Т-34" червоний радянський прапор із зображенням серпа і молота.

Як стало відомо «Журналу Житомира», у зв'язку з цим члени організації ВО «Свобода» звернулися до Житомирської міської ради, де підтвердили, що прапор був встановлений без погодження.

Пізніше, депутату Житомирської міськради від ВО «Свобода» Сергію Оніщуку муніципальна міліція пообіцяла прийняти заяву про негайне зняття прапора, однак на місце події ніхто не з'явився.

Тим часом біля танка зібралися члени та прихильники ВО «Свобода». Сергій Оніщук особисто виліз на танк і зняв прапор із зображенням тоталітарних символів.

Депутат повідомив, що неподалік з автомобіля «Мерседес», за кермом якого сидів чоловік із міліцейськими погонами, велася прихована відеозйомка.

- Коли ми хотіли сфотографувати номери машини, вона поїхала. Але я переконаний, що цей сценарій передбачав якусь провокацію, - сказав депутат-свободівець.

Сергій Оніщук вважає, що сам факт встановлення радянського прапора в центрі Житомира ганебним актом наруги над національною пам'яттю і гідністю українців, знищених злочинним режимом.

- Таким чином штучно нав'язується ідеологія держави, яка нищила все українське, про що вже відкрито говорить і міжнародне співтовариство. І на тлі подій, які останнім часом відбуваються в Україні, ця акція є грубою пропагандою цензури та політичного переслідування патріотів, - сказав Оніщук.

Свободівець додав, що знаючи про те, що небайдужі житомиряни не зможуть не відреагувати на цей прояв українофобії, влада не вжила заходів щодо недопущення цього глуму.


http://img.zhzh.info/_ph/1/2/283458359.jpg


http://img.zhzh.info/_ph/1/2/784427172.jpg


http://img.zhzh.info/_ph/1/2/440196160.jpg


http://img.zhzh.info/_ph/1/2/432848242.jpg
Автомобіль з якого, на думку Сергія Оніщука, велася відеозйомка.
Поділитись

Новини по темі: