19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Заступник мера Житомира вимагає надати йому список боржників з адресами і місцем роботи

Заступник мера Житомира вимагає надати йому список боржників з адресами і місцем роботи

  • 23 лютого, 2011 18:53
Надати повну базу боржників із зазначенням адреси і місця їх роботи до травня 2011 року - таке завдання начальнику житомирського водоканалу Леоніду Башинського на робочій нараді дав заступник міського голови Микола Боровець.

Оприлюднити списки усіх боржників за опалення і воду заступник мера обіцяв ще з самого початку своєї каденції.

- У місті не відчувається належна робота з дебіторами. Реально я відчую її, коли ви покладете мені на стіл повний список боржників з їх адресами і місцем роботи, - сказав Микола Боровець.

 - І хто б мені не говорив, що це складно, але я собі уявляю, якщо ви навіть не з'ясували, де ці люди працюють, тоді що це за робота з боржниками? Ми просимо ці списки, тому що хочемо допомогти вам у погашенні боргів спільно з обласною державною адміністрацією і всіма іншими установами та організаціями, де ці люди працюють.

Як повідомив Боровець, погашення дебіторської заборгованості для водоканалу та тепломережі - це поки єдине джерело надходження коштів на ці підприємства.

Як повідомив начальник КП «Водоканал» Леонід Башинський, на підприємстві не напрацьована база даних споживачів води (їх у місті 99 тисяч). До цього часу при складанні договорів на водопостачання та водовідведення вказувалися лише ПІБ та адресу споживача. Робота зі складанням детальних списків фактично починається з нуля.

Начальник КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин повідомив, що до квітня 2011 року підприємство повністю ідентифікує кожного платника за місцем роботи, проживання та номером телефону - це умова ліцензійного отримання (газу) від НКРЕ.

Зараз на підприємстві ідентифіковані 50% боржників. Це працівники комунальних, бюджетних та промислових підприємств.

Як повідомлялося, працівники «Теплокомуненерго» в Житомирі, час від часу, заходять у квартири недобросовісних платників та нагадують про їх борги. Іноді працівники органів державної виконавчої служби змушені конфісковувати телевізори, холодильники та іншу побутову техніку.
Поділитись

Новини по темі: