26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • Житомирські селяни отримають по 5000 грн. на покупку доїльних апаратів

Житомирські селяни отримають по 5000 грн. на покупку доїльних апаратів

  • 23 лютого, 2011 11:55
У Житомирській області 2617 особистих селянських господарств отримають кошти з держбюджету на закупівлю нових доїльних апаратів.

Про це «Журналу Житомира» повідомили в головному управлінні агропромислового розвитку Житомирської облдержадміністрації.

Відзначається, що мова йде про всіх особисті селянські господарства Житомирщини, які мають 3 і більше корів.

Кошти на це виділять відповідно до постанови Кабміну, що регламентує розміри виплат, спрямованих на держпідтримку тваринницької галузі на 2011 рік.

Цей документ передбачає виплату фізособам на закупівлю нової установки індивідуального доїльного апарату вітчизняного виробництва в сумі 5000 грн. за один апарат.

Нагадаємо, що в Житомирській області прийнято програма стимулювання тваринництва, згідно з якою селянам, у яких п'ять і більше голів ВРХ влада з початку літа 2010 року дарує доїльні апарати. Таке рішення було прийнято на сесії Житомирської обласної ради.

Нею внесено ряд змін до комплексної Програми розвитку молочного тваринництва регіону до 2015 року, а також Програму розвитку особистих селянських господарств на 2007 - 2010 роки. Конкретизовані деякі пункти названих програм.

Закупівлю доїльних апаратів здійснюють для того, щоб стимулювати селян, щоб вони тримали багато корів в особистих господарствах.
Поділитись

Новини по темі: