28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Штрафи за оголошення: як житомирські інспектори знаходять порушників. ВІДЕО

Штрафи за оголошення: як житомирські інспектори знаходять порушників. ВІДЕО

  • 19 лютого, 2011 9:50
Штрафи від 340 до 1700 гривень за оголошення, розклеєні на стовпах, деревах та парканах платять у Житомирі. Таке покарання ввела владу. На думку чиновників самовільно розклеєні оголошення забруднюють вулиці і псують вигляд міста. 

Пошуком порушників займаються інспектори з благоустрою. Кажуть, спіймати розклеювача оголошень за руку - велика рідкість. Тому доводиться хитрувати: зображати з себе клієнта і по телефону домовлятися про зустріч. Велику частину робочого часу інспектори проводять у рейдах. 

Власниця цього кафе розклеїла оголошення про вакансії кухаря. Працівника не знайшла, але штраф у 850 гривень заплатити доведеться. Свою причетність до оголошень жінка не заперечує, але скаржиться: влада штрафи ввела, а про те, щоб донести інформацію до городян, не подбала. 

Раз на тиждень всіх винуватців збирають у міській раді. Адміністративна комісія зобов'язує порушників зняти всі оголошення і впродовж 15 днів сплатити штраф. Якщо вимоги проігнорують - доведеться заплатити вдвічі, а то й втричі більше. 

З початку року в Житомирському міськвиконкомі розглянули 25 справ щодо несумлінних розклеювачів. Запевняють - штрафуватимуть, поки люди не привчаться вішати оголошення тільки у відведених для цього місцях.



Оксана Трокоз
Поділитись

Новини по темі: