29 березня, 2024
Ми в соцмережах

Житомирські міліціонери викрили чергову самогонницю

  • 18 лютого, 2011 15:03
Проблема самогоноваріння на території Житомирщини, особливо в сільській місцевості, не може не викликати занепокоєння.

Міліція постійно вживає заходів щодо профілактики цього виду правопорушення, пияцтва та недопущення вчинення злочинів у стані алкогольного сп'яніння.

На жаль у зв'язку з тим, що в селах практично немає роботи і люди відчувають власний глухий кут, вони досить часто не знаходять себе найкращих розваг ніж розпивання самогону. Однак виникає питання «А що, «заливши очі», життя стає без проблем?» На жаль, ні. Але про це любителі міцних напоїв не замислюються, до того як у результаті алкогольних «розваг» потрапляють на лаву підсудних або в медичний заклад.

Спиртні напої стимулюють агресивність та сприяють виплеску негативних емоцій. Ось і виходить, що дрібний спір на основі якихось незрозумілих неприязних відносин, який на тверезий розум можна було б легко вирішити мирно, призводить до непоправних трагедій.

Досить негативна роль у таких справах «відведена» так званим самогонникіам. Можливо, якщо б цих «заповзятливих ділків» зменшилася, то і схильність до узливання у людей поступово пішла б на спад. Але поки що, аби досягти цієї мети міліціонери Житомирщини постійно «ведуть війну» з самогонниками, які заробляють свої статки на чужих життях.

Нещодавно в Житомирський райвідділ міліції надійшла оперативна інформація про те, що в одному з сіл району проживає жінка, яка займається виготовленням та збутом самогону.

Відвідавши його, дільничний інспектор побачив «прекрасну картину» - з самогонного апарату як-раз накрапав «свіженька». Тому відкрутитися «підприємниця» вже не могла.

За свідченнями односельців, за гроші, зароблені від продажу самогону, жінка збудувала собі двоповерховий «будиночок». «Наживається» вона на своїх же сусідів, які в основному зловживали спиртними напоями. Для підтримки «азарту» і спокуси 49-річна самогонщиця за півлітра самогону просила всього лише 12 гривень, хоча якість продукту викликає сумнів.

Під час огляду житла міліціонерами, у неї було вилучено 200 літрів самогонної закваски, дев'ять літрів самогону, який зберігався в сейфі «за сімома печатками», та самогонний апарат.

За даним фактом було порушено кримінальну справу за ст. 203 (незаконне зайняття забороненими видами господарської діяльності) Кримінального кодексу України, карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

- Протягом лише останніх двох тижнів міліціонерами виявлено та задокументовано 23 факти виготовлення та збуту самогону, за які передбачена відповідальність згідно зі ст. 203 Кримінального кодексу України. У той же час до адміністративної відповідальності за порушення антиалкогольного законодавства притягнуто 906 осіб, з яких 211 - саме за виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його вироблення. - Прокоментував заступник начальника УМВС України в Житомирській області Валерій Марчевський.

Всього в ході проведення зазначених заходів з незаконного обігу вилучено 385 літрів горілки домашнього виготовлення, більше 2 тисяч літрів самогонної закваски для виготовлення самогону та 84 самогонних апарата. Міськими, районними судами і посадовими особами міськрайвідділів області на правопорушників накладено штрафів на загальну суму понад 16 тисяч гривень.

УМВС України в Житомирській області


http://img.zhzh.info/_ph/1/2/992380537.jpg
Поділитись

Новини по темі: