26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирі комунальники капітально займуться озелененням міста. ВІДЕО

У Житомирі комунальники капітально займуться озелененням міста. ВІДЕО

  • 17 лютого, 2011 12:58
Розробники нової програми благоустрою міста Житомира сподіваються на співпрацю з житомирськими підприємцями. Зокрема мова йде про облаштування прилеглих територій.

Особливу увагу найближчі чотири роки комунальники будуть приділяти озелененню міста. Вперше за чверть століття дерева будуть не просто обрізати. До об'єктів озеленення буде застосовуватися комплексний підхід.

- Основні об'єкти благоустрою міста були побудовані в кінці сімдесятих років, до олімпіади-80, так і старіють вони одночасно. - Говорить Олександр Марцун, начальник управління комунального господарства Житомирської міської ради.

На обслуговування всіх об'єктів благоустрою міський бюджет має одинадцять мільйонів гривень на реалізацію своїх планів.

- Цього, - говорить начальник комунального управління, - вистачить тільки на утримання та поточний ремонт. А мова йде про капітальні вкладення. Так що без допомоги меценатів та інвесторів не обійтися.

Міською владою прийнято рішення комплексно підійти до питання озеленення вулиць, а також, вперше за двадцять п'ять років капітально реконструювати кілька об'єктів благоустрою.

- Ми маємо плани в цьому році зробити капітальний ремонт скверу на Змаковій горі. Сесія по видатках ще не відбулася. Йде процес відбору об'єктів та відстоювання необхідності коштів на ці роботи, - зазначив Олександр Марцун.

Представляючи програму з благоустрою міста на засіданні виконкому, начальник комунального управління зазначив, що через зміни в податковому законодавстві місто поки позбавлене грошей на ремонт доріг.

Між тим, на благоустрій також чекають сто тридцять п'ять кілометрів житомирських вулиць.


Поділитись

Новини по темі: