20 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Близько сотні чорнобильців влаштували в Житомирі мітинг. ВІДЕО

  • 16 лютого, 2011 13:19
Мешканці Житомира, Брусилова і Коростеня, постраждалі від Чорнобильської аварії, зібралися сьогодні біля стін Житомирської обласної державної адміністрації (ОДА), щоб відстояти свої права. Серед мітингуючих і переселенці, і ліквідатори.

Вони озвучили свої головні проблеми, терпіти які вже не можуть. Головними вважають медичне обслуговування та відсутність необхідних ліків, а також розмір пенсій і своєчасність їх виплат. Сьогодні чорнобильська пенсія в середньому становить 1200 грн. Люди скаржаться, що при постійному зростанні цін, вижити на ці гроші практично неможливо. Піти працювати зараз багато хто вже не можуть, так як отримавши серйозні дози опромінення, стали інвалідами. 

- Ми з'їхалися сюди, щоб відстояти свої права, - каже Валентина Герман, голова Коростенської міської організації «Союз. Чорнобиль. Україна». - Хочемо, щоб держава звернула на нас увагу, так як закони, які приймалися раніше, практично втратили свою силу. У той час, як на ці мізерні пенсії практично неможливо вижити, виплати проводяться з великим запізненням. Оздоровленням ліквідаторів, які стали інвалідами, теж ніхто не займається. 


Оксана Трокоз, «Журнал Житомира»
Відео: студія Cent Dipre
Поділитись

Новини по темі: