19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Житомирський художник Юрій Камишний дивує індусів своєю творчістю

Житомирський художник Юрій Камишний дивує індусів своєю творчістю

  • 14 лютого, 2011 2:31
Житомирянин Юрій Камишний представляє Україну на міжнародному симпозіумі скульпторів і художників. Проходить він з 9 по 23 лютого на півдні Індії. Серед учасників художники з десяти країн: Ісландії, Індії Франції, Італії, Бельгії, Німеччини, Англії, Швеції, України та Росії.

Ще два тижні тому заслужений художник України Юрій Камишний малював поліські засніжені хати, а сьогодні дивує своїм мистецтвом мешканців і туристів індійського міста Мамалпурам штату Таміл Наду.

Учасники симпозіуму кілька тижнів працювали в цьому місті, потім свої роботи представили на виставці. На відкритті виставки був присутній мер міста Мамалпурам, який відзначив роботу житомирянина і особисто привітав Юрія.

Відвідувачі виставки охоче фотографують роботу Юрія Камишного, на якій він зобразив частину місцевого храму і скульптуру слона, що знаходиться поруч. Слон тут вважається священною твариною, це один із семи скарбів буддизму. В Індії вже були охочі купити картину, але Юрій її не продає. Кілька років він ретельно готує виставку на Батьківщині, ця картина стане частиною експозиції.
Поділитись

Новини по темі: