29 березня, 2024
Ми в соцмережах

Валерій Нужда розповів як у Шифріна в Житомирі пропали 100 тисяч гривень

  • 11 лютого, 2011 1:41
Популярний російський гуморист Юхим Шифрін не зміг знайти злочинців, які вкрали у нього 100 тисяч гривень під час гастролей в Бердичеві та Житомирі.

Про подробиці цієї заплутаної історії розповів Валерій Нужда, організатор концертів.

- Юхима, напевно, ніде так тепло не зустрічали, як у Бердичеві! - Емоційно розповідає Валерій Леонідович. - У залі з 850 місць порожніх крісел не було! Прийшли мер і найбільш шановані старі євреї міста, чергувала «швидка».

На сцену вийшов мер зі словами: «Спасибі за прекрасний виступ, але сьогодні не прозвучав наш улюблений монолог про Люсю. Тому ми даруємо вам свою Люсю!». І на сцені з'явилася красуня в єврейському костюмі з підносом, а на ньому - національна страва, фарширована риба. На фуршеті гуляли допізна. А потім сіли в машину і відправилися до Житомира.

Після концерту в Бердичеві і пізнього фуршету Шифрін, його директор і організатор концерту приїхали до Житомира. Там для Юхима був замовлений номер в хорошому готелі - подарунок від мера Дебоя. Шифрін дістав з багажника джипа, який орендував для поїздок по Україні, дуже красиву яскраву сумку з шкіряними ручками і з нею піднявся в номер. Далі розповідає Нужда:

- Ой, як добре! Я зможу відпочити, - зрадів Юхим, оглянувши апартаменти. А вже через кілька хвилин Шифрін подзвонив мені на мобільний: «Алло, Валера, у нас ЧП! - Крикнув артист - У мене з сумки пропало 100 тисяч гривень.

За словами артиста, сумка весь час лежала в багажнику, а вночі Шифрін брав її в готель. Три кредитки, ключі від московської квартири, документи, все залишилося на місці. Пошкоджень на машині теж немає. Ну, просто містика!

Підняли міліцію, перевірили записи з камер спостереження. Джип стояв між авто Нужди і машиною мера. І ніхто не підходив!

- Правда, водій на цьому джипі хвилин на 10 від'їжджав. Як він сказав - на вокзал, щоб «подивитися готель». Але навіщо? Адже все вже було замовлено! Я так іспережівался, що навіть звернувся до ворів в законі, адже містечко у нас маленьке, вони все знають. Але й вони не змогли знайти викрадене. Лише сказали: «Юхим Шифрін у Бердичеві - шанована людина, у нас ніхто не міг його пограбувати». - розповідає Нужда.

До речі, спочатку багато хто думав, що вкрадений гонорар за концерти. А виявилося, що це особисті гроші артиста. Але навіщо він носив з собою таку солідну суму? Портфель ж з гонораром не випускав з рук директор.

Відлітаючи до Москви, за словами Валерія Потреби, Шифрін сказав: «Ну, гроші в принципі невеликі», махнув - рукою і полетів.

Коментар міліції
 
Микола Яцкевич, співробітник ЦГЗ ГУ МВС України в Житомирі:

- 9 лютого артист звернувся в міліцію із заявою. Вночі на стоянці біля одного з готелів Житомира він виявив зникнення грошей. Сума - близько 100 тис. грн. На місце відразу ж виїхали оперативники. Але тут важко визначити, де саме ці гроші пропали. Адже артист був у Житомирі, Вінниці і Бердичеві. Йде слідство.
Поділитись

Новини по темі: