18 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Соціальна мережа Вконтакте обмежила реєстрацію нових користувачів

  • 11 лютого, 2011 1:27
Керівництво соціальної мережі Вконтакте прийняло рішення обмежити відкриту реєстрацію нових користувачів, відтепер зареєструватися на сайті можна буде лише на запрошенням зареєстрованих користувачів.

Як повідомляє в своєму офіційному блозі генеральний директор соціальної мережі Павло Дуров, перехід на нову систему реєстрації відбувся на сайті в ніч з четверга на п'ятницю, 11 лютого. За словами самого Дурова, цей крок - "повернення до витоків".

За словами керівника прес-служби Вконтакте Владислава Циплухіна, відтепер право запрошувати нових користувачів у соціальну мережу отримає обмежене коло осіб, які вже є членами мережі. Однак Ципллухін не уточнив, хто саме отримає можливість роздавати запрошення.

На головній сторінці сайту з'явилося повідомлення про те, що, хоча реєстрація і здійснюється тільки на запрошення, вона залишається безкоштовною. Бажаючому створити свій аккаунт пропонується ввести отриманий код.

Повідомляється, що деякі користувачі вже отримали можливість розсилати запрошення друзям. Кожен користувач, з тих чи інших причин наділений правом розсилки запрошень, зможе розіслати лише обмежену кількість кодів.

За словами керівництва мережі, обмеження на реєстрацію було введено для боротьби з роботами, які створюють порожні акаунти. Такі профілі звичайно використовуються для створення видимості масовості в групах користувачів.

Крім того, 10 лютого в блозі Павла Дурова з'явилося повідомлення про те, що скоро з сайту зникне реклама тютюну і спиртного. Як повідомив засновник соцмережі, його не приваблюють рекламні бюджети людей, які, на його думку, "руйнують розум і підривають здоров'я росіян".

На сьогоднішній момент в мережі ВКонтакте зареєстровано понад 111 мільйонів акаунтів. За даними Дурова, щодня на сайт заходить більше 23 мільйонів чоловік.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що соціальна мережа Вконтакте має намір розширювати свою діяльність на країни Європи.
Поділитись

Новини по темі: