26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Вперше в Житомирі відкрилася виставка картин Анжеліки Рудницької. ФОТО

Вперше в Житомирі відкрилася виставка картин Анжеліки Рудницької. ФОТО

  • 9 лютого, 2011 12:10
Вчора 8 лютого в Житомирі відкрилася виставка картин співачки та художниці Анжеліки Рудницької.

В арт-кафе «Кавоманія» зібралися десятки шанувальників прекрасного. Очікувалося, що і сама Анжеліка приїде на відкриття.

І хоч через застуду художниці довелося відкласти поїздку, але це не завадило їй поспілкуватися з гостями виставки.

Свою подяку та побажання Анжеліка озвучила по телефону. Вона зазначила, що ці картини можна дивитися тільки з позитивними емоціями і в хорошому настрої.

Унікальність робіт в тому, що вони не написані фарбами, а вишиті нитками. Крім того, це перша виставка, яку Анжеліка Рудницька представляє в статусі «Світового майстра». Цей титул художниця отримала  в 2010-му в Кореї на всесвітньому фестивалі культури і мистецтв «World masters ».

Хороший друг Анжеліки Рудницької професор Володимир Шинкарук також прийшов на відкриття. Він поділився своїми спогадами:

-  Коли я вперше побачив ці роботи, то відразу перепитав у Анжеліки: це  все руками, чи машинкою? Виявилося, руками. Тобто вона робить це так  само, як моя мама і бабуся, але виходить дуже яскраво і сучасно.

Розмаїття виставці додали пісні київського колективу «Телері». Організатор заходу В'ячеслав Пономарьов, зазначив, що житомиряни повинні пишаєтися, що експозиція знаходиться саме в їхньому місті, так як в  Україні подібні виставки будуть проводитися не скоро.

























Довідка:
Триватиме виставка до 21 лютого
Місце:арт-кафе «Кавоманія»
Вхідвільний

Оксана Трокоз, «Журнал Житомира»
Поділитись

Новини по темі: