28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Вулицю 1 Травня у Житомирі перейменують на вулицю Святослава Ріхтера

Вулицю 1 Травня у Житомирі перейменують на вулицю Святослава Ріхтера

  • 7 лютого, 2011 20:23
У Житомирі вирішили перейменувати вулицю 1 Травня і назвати її на честь Святослава Ріхтера, видатного піаніста світового масштабу ХХ-го століття.

- Ми звернулися до Житомирської міської комісії з топоніміки з такою пропозицією. Там прийняли рішення, про перейменування, - розповідає Володимир Піньковський, голова німецького національно-культурного товариства "Відергебурт".

Святослав Ріхтер з'явився на світ у Житомирі. Народився він у березні 1915 року в родині етнічних німців, хрещення отримав у лютеранській кірсі, яка існує і діє по теперішній час. Збереглося приміщення на вул. В. Бердичівській, в якому Ріхтер народився і проживав. За рішенням Міністерства культури України ця будівля повинна стати будинком-музеєм відомого музиканта.

Крім цього, житомирський виконавчий комітет прийняв рішення встановити меморіальні дошки Ріхтеру на будівлі музичної школи № 2, куди піаніст приїжджав з концертами, а також на будинку, де він народився. Передбачається, що написи на меморіальних дошках будуть виконані на двох мовах: українською та німецькою.

Оксана Трокоз, «Журнал Житомира»
Поділитись

Новини по темі: