19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Антимонопольний комітет радить жителям Житомира повертати гроші за квартплату через суд. ВІДЕО

Антимонопольний комітет радить жителям Житомира повертати гроші за квартплату через суд. ВІДЕО

  • 4 лютого, 2011 15:13
У Житомирі господарський суд скасував тарифи на комунальні послуги, за якими впродовж двох років платили люди. Антимонопольний комітет назвав ці тарифи економічно невиправданими і радить житомирянам звертатися за компенсацією до суду

Щоправда, у рішенні суду нічого не сказано про компенсацію коштів, які житомиряни переплатили. За логікою, якщо тарифи 2008-1010 років скасовано, то весь цей період діяли тарифи 2007 року.

На думку Антимонопольного комітету, влада повинна зобов'язати комунальників провести перерахунок, але в міськраді робити цього не збираються. Кажуть, що хоч жителі і платили більше, але ці гроші не покривали всіх витрат. Непорозуміння виникло через складну процедуру нарахування тарифів. Протягом двох років ціни на квартплату не піднімали, тому комунальники понесли збитки:

- Ми всі чудово розуміємо, що навіть у той час, коли приймалися тарифи, а також на той час, коли ми зараз прийняли тарифи, у грудні 2010 року, вони покривали собівартість лише на 85%, - говорить Микола Боровець, заступник мера Житомира.

Але в антимонопольному комітеті житомирянам радять звертатися до ЖЕКів, з вимогою провести перерахунок. В іншому випадку збирати квитанції і йти до суду за відшкодуванням збитків.

- Якщо людиною буде доведено, що йому справді завдано шкоду, то суд приймає рішення у відшкодуванні збитків у подвійному розмірі. - Пояснює Олександр Безсмертний, голова Житомирського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України. - Розумієте, кошти ніхто повертати не буде, а йдеться про те, що якщо людина справно платив, то переплата повинна бути переведена на майбутні періоди. Якщо він не платив, то і заборгованість на певну суму буде зменшено.

За попередніми підрахунками «Першого» власники квартир можуть претендувати на повернення від 500 до 1400 гривень. Все залежить від площі, стану і віку будинку.


Поділитись

Новини по темі: