19 квітня, 2024
Ми в соцмережах

У Житомирі встановили пам'ятник Василю Кавуну. ФОТО

  • 2 лютого, 2011 19:46

У Житомирі у дворі школи № 22 встановили пам'ятник Василю Кавуну - першому секретареві Житомирського обкому Компартії України.

Крім того, Житомирський  обласна рада, з метою вшанування пам'яті Героя Соціалістичної Праці, Кавуна Василя Михайловича вирішила провести ряд заходів на Житомирщині.

Зокрема, серед заходів, в Житомирі планують:

  1. встановити меморіальну дошку на будинку, де проживав В. М. Кавун;
  2. назвати ім'ям Кавуна В.М. одну з вулиць у м. Житомир.
  3. присвоїти ім'я Кавуна В.М. загальноосвітній школі № 22
  4. встановити бюст Кавуна В.М. у дворі двадцять другої школи м.Житомира.


Як повідомлялося, також  будуть встановлені іменні стипендії імені Кавуна В.М. для студентів Житомирського національного агроекологічного університету та створено експозиційні комплекси з висвітленням діяльності Кавуна В.М. на  Житомирщині.

Управлінням у справах преси та інформації буде підготовлено до видання книгу спогадів про Кавун В.М., а в місті Новоград-Волинський також буде названа його ім'ям одну з вулиць райцентру.

ДОВІДКА: Кавун Василь Михайлович - Почесний громадянин міста Житомира. З 1978 року - перший секретар Житомирського обкому Компартії України. Кілька скликань підряд обирався депутатом Верховної Ради СРСР, Верховної Ради УРСР. Кандидат сільськогосподарських наук. Герой Соціалістичної Праці, відзначений багатьма державними нагородами. Звання "Почесний громадянин міста Житомира"Присвоєно у 2003 році.
Поділитись

Новини по темі: