29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Кримінальну справу було сфабриковано - адвокат власника інтернет-клубу КлубOк

Кримінальну справу було сфабриковано - адвокат власника інтернет-клубу КлубOк

  • 2 лютого, 2011 19:42
Власники житомирського Інтернет-клубу "КлубOк", майно якого було конфісковано правоохоронними органами, а один із власників арештований, Звертаються до Президента України Віктора Януковича та Генерального прокурора України Віктора Пшонки з проханням захисту від "свавілля місцевої влади".

Про це заявив співвласник Інтернет-клубу "КлубOк" Сергій Камінський під час прес-конференції в Прес-центрі Інформаційного агентства ЛІГАБізнесІнформ.

Зокрема, за словами адвоката Інтернет-клубу "КлубOк" Лади Камінської, 26 січня "КлубOк", який знаходиться в центрі міста, був розгромлений співробітниками силових органів.

- Представниками прокуратури та міліції було застосовано безпрецедентне насильство над власником клубу Дмитром Камінським та персоналом клубу. Також було вилучено майно установи без достатніх підстав і будь-яких документів. У результаті зафіксовані удари грудної клітки Д. Камінського, а також удар плеча у юриста клубу. Крім того, без належного оформлення у невідомому напрямку з приміщення клубу було вивезено 51 комп'ютер, двері клубу розрізано болгаркою, меблі зруйновано, - підкреслила вона.

У даний момент, відзначила Л. Камінська, Д. Камінський "утримується за гратами на підставі наспіх відкритої кримінальної справи ".

- Його звинувачують у нападі на співробітника міліції, що абсолютно не відповідає дійсності. Звинувачення сфабриковано з метою ухилення від відповідальності за розгром клубу і побиття власників. Крім того, на сім'ю власника клубу здійснюється тиск. Зокрема, членів його сім'ї залякують і переслідують невідомі особи, - сказано в заяві.

- Причиною такої поведінки правоохоронців у клубі, що була названа в листі прокуратури Житомирської області, стало "виявлення неповнолітнього учня середньої школи, який близько двох годин замість уроків грав в комп'ютерні ігри з масовими вбивствами, які містять елементи жорстокості і насильства і негативно впливають на психіку неповнолітнього". Така позиція прокуратури є відвертим ханжеством , оскільки найбільш негативний вплив на свідомість всіх затриманих в клубі справило насильство здійснене співробітниками міліції під керівництвом працівника прокуратури, - підкреслила Л. Камінська.

У результаті таких дій правоохоронних органів власники клубу оцінюють свої збитки в 850 тис.грн.

- Клуб повністю розгромлено, майно вивезено і розграбовано. Ми вимагаємо забезпечити повернення безпідставно вивезеного майна й притягнути до відповідальності причетних до нападу на клуб чиновників. Також вимагаємо закрити безпідставно порушену проти Д. Камінського кримінальну справу, - сказано у зверненні до Президента та Генпрокурора представників Інтернет-клубу.
Поділитись

Новини по темі: