29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Начальник відділу Держкомзему у Радомишльському районі засуджений за хабар на 5 років

Начальник відділу Держкомзему у Радомишльському районі засуджений за хабар на 5 років

  • 2 лютого, 2011 19:35
Колишній начальник відділу Держкомзему у Радомишльському районі Житомирської області засуджений за хабар на 5 років

Про це «Журналу Житомира» сьогодні повідомила прес-група УСБ України в Житомирській області.

Набув чинності вирок Радомишльського районного суду Житомирської області у кримінальній справі відносно начальника відділу Державного комітету України із земельних ресурсів у Радомишльському районі та його спільниці - реєстратора Житомирської регіональної філії державного підприємства «Центр Державного земельного кадастру», які вимагали та отримали хабар від місцевого приватного підприємця.

Встановлено, що посадові особи (зараз вже колишні) вимагали 800 доларів США у приватного підприємця за сприяння у видачі йому державного акта на право власності на земельну ділянку в районному центрі області площею близько 0,4 га.

Працівниця регіональної філії ДП була затримана співробітниками Служби безпеки України «на гарячому» - безпосередньо після передачі всієї суми хабара. Згодом був затриманий її спільник.

Суд визнав правопорушників винними у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання особою, яка займає відповідальне становище, хабара, поєднане з вимаганням) КК України, і призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном 2 роки.

Крім того, колишній начальник відділу Держкомзему позбавлений рангу державного службовця і йому заборонено займати організаційно-розпорядчі посади і посади, пов'язані з виконанням адміністративно-господарських функцій в органах державної влади, місцевого самоврядування та державних органах земельних ресурсів строком на 2 роки.
Поділитись

Новини по темі: