28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Політика
  • Житомирські студенти обурюються, що політики піаряться на їх протестних акціях

Житомирські студенти обурюються, що політики піаряться на їх протестних акціях

  • 2 лютого, 2011 19:07
Організатори студентських акцій проти реформ міністра освіти Дмитра Табачника і прийняття законопроекту "Про вищу освіту" обурені тим, що політики намагаються піаритися на молодіжних акціях протесту.

Про це в коментарі заявив член Ради Старійшин Всеукраїнської молодіжної організації "Фундація Регіональних Ініціатив" (ФРІ) Михайло Лебідь, зауваживши, що Житомирська обласна організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" не брала участі в мітингу проти законопроекту "Про вищу освіту".

- Політики не в перший раз намагаються пропіаритись на акціях, які організовують студентські та молодіжні організації. Занадто прагнуть потрапити до парламенту-2012, - сказав Лебідь. - Зокрема, після вбивства студента Ігоря Інділо в київському райвідділі міліції близько 20 членів ВО "Свобода" вже намагалися видати мітинг 200 протестувальників студентів та громадських активістів за свій.

Нагадаємо, заступник голови Житомирської обласної організації ВО "Свобода" Олена Галагуза повідомила, що ВО "Свобода" підтримала в Житомирі акцію протесту студентів проти ухвалення закону про вищу освіту. Організаторами акції були місцеві осередки Всеукраїнської молодіжної організації "Фундація регіональних ініціатив" (ФРІ) та незалежної студентської профспілки "Пряма дія".

За інформацією М. Лебедя, справжні організатори акції чітко повідомили політикам, що до мітингу «не залучені політичні партії, припартійні організації і провокатори". Молодь відзначає, що використання будь-якої партійної символіки у їхніх акціях протесту є неприпустимим.

- Однак у Житомирі політичні дивіденди з молодіжної акції намагалися отримати місцеві осередки партії "Батьківщина" та ВО "Свобода", - заявив М. Лебедь. - Насправді, ці політичні сили зараз не здатні вивести на вулиці велику кількість людей.


Як повідомлялося, 31 січня в Житомирі а також у Києві, Донецьку, Хмельницькому, Харкові, Запоріжжі та Одесі студенти провели акції протесту проти прийняття законопроекту "Про вищу освіту". Акції протесту були організовані молодіжними та студентськими організаціями, які не мають ніякого відношення до партій.
Поділитись

Новини по темі: