24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • Житомирський «Контингент» з розгромним рахунком обіграв Шанс-Авто (Ковель). ФОТО

Житомирський «Контингент» з розгромним рахунком обіграв Шанс-Авто (Ковель). ФОТО

  • 31 січня, 2011 22:54
29 січня відбувся 9 тур чемпіонату України з футзалу серед команд Першої Ліги.

Житомирський «Контингент» відправився в гості до команди «Шанс-Авто» з міста Ковель.

«Контингент» приїхав до Ковеля в ролі лідерів, займаючи другу сходинку в турнірній таблиці, а команда з Ковеля знаходиться двома рядками нижче. У  разі перемоги «Шанс-Авто» і програшу «Одеси» ковельчани піднялися б на третю сходинку в турнірній таблиці, але цьому не судилося збутися з ряду причин.

Житомиряни подолали відстань у 360 км і прибули за п'ятдесят хвилин до початку гри. На розминку нашій команді були виділені декілька м'ячів,  якість яких можна було поставити під сумнів. Було вирішено сильно не викладатись на розминці, а залишити всі сили на гру.

На цю гру житомиряни обрали оборонну тактику, вважаючи за краще гру на контратаках. У самому початку матчу після обрізки на чужій половині поля з боку «Контингенту» господарі майданчика мали прекрасний шанс відкрити рахунок, однак Максим Сорокін у підкаті вибив м'яч з ніг суперника. Після цього ігрова ініціатива перейшла до «Контингенту». Наслідком цього  стало кілька небезпечних атак, одна з яких завершилася взяттям воріт. Так, на четвертій хвилині в одній з флангових атак Сергій Литвиновський віддав передачу на Володимира Мухіна, який, перебуваючи у штрафному майданчику, зміг прийняти м'яч і точно пробити по воріт. Рахунок став 0-1. Забивши гол, житомиряни не пішли в оборону.


СК "Контингент"
0-1 Володимир Мухін відкриває рахунок

СК "Контингент"
Після забитого гола "Контингент" повернувся на свою половину

Через хвилину Юрій Коваль, отримавши м'яч у центрі поля, змістився до воріт і пробив точно в дев'ятку, голкіпер був безсилий.

СК "Контингент"
Юрій Коваль приймає привітання команди

Коли рахунок став 0-2, гра заспокоїлася і ініціатива перейшла до гравців «Шанс-Авто». Житомиряни успішно придушували атаки противника. Більшість ударів не становили загрози нашим воротам, так як вони успішно блокувалися гравцями «Контингенту» або проходили повз ворота.

СК "Контингент"
Чергова атака "Шанс-Авто"

СК "Контингент"
Житомиряни блокують удар

На 14 хвилині в одній з атак господарів м'яч був перехоплений і відданий Юрію Ковалю, який знаходився в центрі поля, тим самим вивівши його на рандеву  з воротарем. Йому не склало великих труднощів обіграти голкіпера і відправити м'яч у вже порожні ворота.

СК "Контингент"
Юрій Коваль оформив дубль

А вже на наступній хвилині, успішно розігравши аут біля чужих воріт, м'яч виявився у Романа Кірішуна, який сильним ударом низом з далекого відстані вразив ворота.

СК "Контингент"
Ведучи в рахунку "Контингент" взяв тайм-аут

СК "Контингент"
Сергій Литвиновський

Після цього «Контингент» знову пішов у глуху оборону. «Шанс-Авто» нагнітала обстановку. На 18 хвилині стався найбільш спірний момент в матчі. М'яч, спочатку потрапивши в руку гравцеві господарів, відскочив в руку Сергія Литвинівського. А так як це все відбувалося у штрафному майданчику «Контингенту», суддя, недовго думаючи, вказав на 6-метровий удар. Гравці «Контингенту» намагалися оскаржити рішення судді, але він залишив своє рішення в силі.

Пенальті взявся виконувати кращий бомбардир «Шанс-Авто» Володимир Бобильов.  Удар був спрямований у лівий від воротаря кут воріт. Максим Сорокін, вгадавши напрямок удару, зміг його відбити. Це був вже четвертий відбитий ним пенальті. У цьому сезоні ще жодному суперникові не вдалося  пробити нашого воротаря з точки.

СК "Контингент"
Максим Сорокін капітан "Контингенту"

Вже на наступній хвилині спрацювало правило «не забиваєш ти, забивають тобі». На цей раз відзначився Володимир Мухін, довівши рахунок до розгромного 0-5.
До кінця першого тайму у команд було по п'ять фолів і не одна з них не хотіла ризикувати. «Контингент» пішов на перерву, ведучи в рахунку 5-0.

СК "Контингент"
Максим Сорокін дальнім кидком введе м'яч в гру

На першій хвилині другого тайму знову забили гості. Юрій Коваль, пройшовши по правому флангу, віддав діагональний пас на набігаючого Сергія Литвинівського, який точним ударом відправив м'яч у сітку.

СК "Контингент"
Сергій Литвиновський забив свій 15 гол у цьому сезоні

СК "Контингент"

Після серії атак на ворота Максима Сорокіна господарі все-таки досягли своєї мети на п'ятій хвилині другого тайму. Після пожежі біля воріт житомирян  Роман Волох виявився найспритнішим і зміг вразити ворота. Після цього у «Шанс-Авто» було достатньо можливостей забити, але майже всі удари йшли в руки голкіпера житомирян. Другий гол був забитий зі штрафного у виконанні Дмитра Жовтуна. Удар був сильним і точним.

СК "Контингент"
Володимир Мухін вводить м'яч з ауту

В кінці матчу Юрій Коваль отримав жовту картку. І в зв'язку з цим він пропустить наступний домашній матч з львівською «Енергією-2».

СК "Контингент"
Капітан ковельчан і кращий бомбардир Володимир Бобильов вводить м'яч у гру

У цій грі господарям більше не судилося забити, чого не можна сказати про  гостей. Так, на 14 хвилині другого тайму після вдало розіграної комбінації Сергій Литвиновський віддав пас на Романа Кірішуна, який з кількох метрів розстріляв ворота, довівши рахунок до фінального 2-7.

СК "Контингент"
Останній гол у виконанні Романа Кірішуна

СК "Контингент"
Тайм-аут "Контингенту" за дві хвилини до кінця гри

СК "Контингент"
Після фінальної сирени

Даною зустріччю закінчився перше коло чемпіонату України з футзалу серед команд Першої Ліги. Після дев'яти зіграних матчів «Контингент» впевнено закріпився на другому рядку в турнірній таблиці, маючи в своєму активі 24 очки і випереджаючи одеський клуб на шість очок. У цьому турі вперше оступився «Меркурій» з Чернівців, зігравши в гостях з АК «Лемберг» 3-3. Тепер різниця між «контингентом» і «Меркурієм» складає всього одне очко. Так що можна припустити, що боротьба за перші місця тільки починається.

Завдяки забитому голу Сергій Литвиновський піднявся на перше місце в списку бомбардирів, забивши при цьому п'ятнадцять голів. На другу сточку опустився Володимир Бобильов, відстаючи на один гол, хоча варто відзначити, що у нього була можливість забити з пенальті, але він нею не скористався. На десятий рядок піднявся Юрій Коваль, маючи в запасі вісім голів.

Наступну гру житомиряни проведуть у себе вдома 6 лютого проти команди зі Львова «Енергія-2». Запрошуємо всіх вболівальників прийти і підтримати команду.


Турнірна таблиця:
Команда І В Н П З-П Очки
1 "Меркурій" (Чернівці) 9 8 1 0 54-21 25
2 "Контингент" (Житомир) 9 8 0 1 36-21 24 
3 ФК "Одеса" (Одеса) 8 5 0 3 36-20 15
4 "Шанс-Авто" (Ковель) 9 4 2 3 47-40 14
5 "Львівхолод" (Львів) 9 4 1 4 32-36 13
6 "Лемберг" (Львів) 9 3 2 4 29-35 11
7 "Поділля-УМВС" (Хмельницький) 8 3 1 4 31-37 10
8 "Каменяр-Термопласт" (Дрогобич) 9 2 2 5 24-50 8
9 "Буран-негабарит" (Ковель) 9 1 1 7 39-48 4
10 "Енергія-2" (Львів) 7 0 0 7 11-31 0


Статтю підготували: Андрій Архипов і Костя Осадчук
Поділитись

Новини по темі: