23 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • Житомирський губернатор Сергій Рижук випередив Януковича з борщем. ФОТО

Житомирський губернатор Сергій Рижук випередив Януковича з борщем. ФОТО

  • 28 січня, 2011 17:56
Сьогодні у Давосі, розповідаючи про інвестиційну привабливість України, Янукович запевнив, що країні є чим здивувати іноземців: «Приїжджайте, я запрошую, спробуйте наш борщ. Найкраще, звичайно, навесні, коли теплішає і починають роздягатися українські жінки - повірте, це чудове видовище". Присутні інвестори, політики і журналісти зустріли ці слова сміхом та оплесками. 

Рижук випередив Президента і вже другий тиждень вітає житомирян з Днем соборності українським борщем. У Житомирі на вулицях міста красуються біл-борди губернатора: на фоні фотографії очільника області - прапор та інші українські атрибути – борщ, жито, пам’ятки архітектури. Очевидно, що у високопосадовців співпадають думки щодо того, з чим асоціювати Україну. 

Нагадаємо, що борщ – традиційна українська страва, не входить ні до державної символіки, ні до народної. За народними означеннями символи України – рослинні і тваринні - калина, верба, дуб, тополя, барвінок, чорнобривці, тур, кінь. Борщ входить до національних кухонь України, Росії, Польщі, Білорусії, Румунії, Молдавії, Литви. 

Окрім того в Україні борщ традиційно вважається поминальною стравою. Люди вірять, що з парами борщу відходить і душа покійника.


http://img.zhzh.info/_ph/1/2/783711484.jpg
Поділитись

Новини по темі: