29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Святкування Дня Соборності України в Житомирі почали з урочистої ходи. ФОТО

Святкування Дня Соборності України в Житомирі почали з урочистої ходи. ФОТО

  • 21 січня, 2011 20:47
З урочистої ходи до пам'ятних місць, пов'язаних з іменами видатних діячів Української держави, почали святкування в Житомирі Дня Соборності України.

Житомиряни в цей день з особливою гордістю і повагою згадують імена видатних земляків, які золотими літерами вписані в книгу українського державотворення. Це відомі діячі Української Народної Республіки - Іван Огієнко і Іван Фещенко-Чопівський. На їх честь в Житомирі названі вулиці, ім'я І. Огієнка носить Житомирське училище культури і мистецтв, на батьківщині видатного діяча держави в Брусилівському районі створено музей.

Іван Огієнко був одним з керівників уряду УНР. Його філософські поетичні та прозові твори, наукові праці відомі далеко за межами рідного Поліського краю. Крім того, він був чудовим оратором-проповідником, закликаючи український народ до єдності.

Згадуючи на торжестві, що відбувся в обласній філармонії, про видатного земляка, голова облдержадміністрації Сергій Рижук відзначив важливість відчуття соборності і в сьогоднішніх умовах.

- Щоб бути щасливим, український народ повинен бути єдиним. І з кожним роком ця єдність стає реальнішим. Прості українці з заходу і сходу в більшості своїй вже давно не бачать перешкод, щоб бути єдиним соборним народом. Це політикам потрібно розібратися в собі і припинити шукати те, що роз'єднує український народ. Саме в цей день ми глибше усвідомлюємо, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети - побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки, - підкреслив керівник області.

В урочистих заходах взяли участь керівники області та міста, представники громадських, релігійних, політичних організацій, працівники ЗМІ.

Нагадаємо, як повідомлялося, завтра в суботу 22 січня, в День Соборності України в Житомирі пройде відразу дві акції «Живий ланцюг». Організатори двох заходів не змогли домовиться і об'єднати зусилля в створенні єдиної «Живого ланцюга».



Меморіальна дошка М. М. Грушевському



Меморіальне погруддя В. М. Чорноволу



Покладання квітів до пам'ятника Т. Г. Шевченку



Святковий марш



Святковий концерт до Дня Соборності України в Житомирській філармонії

Поділитись

Новини по темі: