18 квітня, 2024
Ми в соцмережах

У Житомирі зимове купання входить у моду ФОТО ВІДЕО

  • 19 січня, 2011 17:07
Кілька сотень житомирян відсвяткували Водохреще, купаючись у крижаній воді. Як свідчать досвідчені моржі, з кожним роком загартовування стає все популярнішим. Росте кількість і тих, хто купаються в ополонці не лише раз на рік.

- Щоранку у гідропарку купається близько 30-ти людей. Перш ніж стрибнути в ополонку, вони роблять вправи, розминають м‘язи.- розповідає Валерій Стрельченко, морж із 15-річним стажем. Починаючи із 1995-го він постійно плаває взимку. Каже, що з кожним роком на купання наважується все більша кількість житомирян: дехто ставиться до цього як до чогось екстремального, хтось – із релігійних міркувань. Але сам чоловік переконаний: незалежно від морозу, купаючись на Водохреще, ніколи не захворієш, бо вода у річці – цілюща.



- Я помітив цікаву річ: кілька днів підряд вода у тетереві була брудною, біля берега плавало багато мулу, ряски. Приходимо сьогодні вранці, а вона чиста-чиста, прозора-прозора, - розповідає Валерій Стрельченко.



Інтерес до загартовування  виявили і форум чани «Журналу Житомира», зібравшись цього дня на березі Тетерева, дехто із них купався, хтось прийшов, щоб морально підтримати однодумців.


Крім того, популярність зимового купання цього річ помітили і на міському рівні: поряд з водоймою розмістили намети для переодягання, а також чергувала машина швидкої допомоги. Як розповіли «Журналу Житомира» медики, рятувати цього дня нікого із моржів не довелося.












Оксана Трокоз «Журнал Житомира»
Поділитись

Новини по темі: