19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Прокурор Житомирщини Микола Франтовський розповів про міліцію, наркотики і білорусів

Прокурор Житомирщини Микола Франтовський розповів про міліцію, наркотики і білорусів

  • 18 січня, 2011 2:30
В Житомирі пройшла спільна прес-конференція прокурора Житомирської області Миколи Франтовського і головного міліціонера Житомирщини Юрія Івакіна.

Як стало відомо «Журналу Житомира», конференція була присвячена підсумкам роботи правоохоронців у минулому 2010 році.

Прокурор області дав короткий аналіз стану криміногенної ситуації в житомирському регіоні:

 - Проаналізувавши ситуацію зі злочинністю в 2010 році, ми можемо сказати, що рівень злочинності зріс на 15%. Чому він виріс ми знаємо: змінився розмір шкоди, від якої вважалося кримінально карне діяння. У зв'язку з цим, кількість крадіжок збільшилася майже на 70%. Також зріс рівень тяжких злочинів. Проте зменшилася кількість особливо тяжких злочинів, пограбувань, розбоїв, вбивств.

Протягом минулого року на Житомирщині спостерігалося зростання злочинів, скоєних у стані алкогольного сп'яніння, і злочинів, які скоїли раніше судимі громадяни.

Варто додати, що в минулому, 2010 році, на Житомирщині було порушено значна кількість справ в економічній сфері.

 - Це 66 кримінальних справ з відшкодування зарплати. Були також кримінальні справи щодо відшкодування у Пенсійний Фонд. - Повідомив прокурор області Микола Франтовський.

Начальник Управління внутрішніх справ в Житомирській області Юрій Івакін для представників місцевих ЗМІ висвітлив подробиці гучної кримінальної справи, яку порушено стосовно співробітників відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків (ВБНОН).

 - Я дав пряму команду: зайнятися збувальниками і незабаром вони були затримані і вони почали давати свідчення про те хто і як їх прикриває. Ми зустрілися з прокурором області, обговорили всі ці питання і зійшлися на думці, що ці люди повинні бути за гратами. - Коментує Івакін.

Сьогодні в Житомирі затримали вже 5 колишніх працівників ВБНОНу. Вони і повинні висвітлити питання про поширення наркотиків у Житомирі.


Справа білорусів

Так звана "справа білорусів" і "справа ВБНОНу" - тісно взаємопов'язані, заявив прокурор Житомирської Микола Франтовський.

 - Всі пам'ятають обставини затримання в Житомирі білоруських політемігрантів, у яких нібито знайшли наркотики ... Так от: це був "Перший дзвінок", з якого, власне, і виросла справа, - заявив Франтовський.

Після затримання білорусів у керівництва УМВС і в прокуратурі виникли певні підозри щодо чистоти дій правоохоронців. За працівниками Відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків почали стежити. У результаті 15 грудня минулого року кількох "перевертнів у погонах" затримали прямо на гарячому - після прередачі ним хабара.

Пізніше був оголошений у розшук керівник відділу Сергій Дзюбенко, якому мотивовано інкримінували співучасть у злочинній діяльності своїх підлеглих. Однак, Дзюбенко на початку січня прийшов з повинною.

Прокурор Житомирської області

Микола Франтовський і журналісти Житомира
Поділитись

Новини по темі: