16 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Житомирські свободівці показали виставу про Вітю і Путю. ФОТО

  • 14 січня, 2011 12:46
Сьогодні 14 січня на Майдані Корольова в Житомирі ВО «Свобода» провела акцію з вимогою припинити політичні репресії.

Як стало відомо «Журналу Житомира», свободівці передали в Житомирську обласну раду своє звернення.

Також, під час акції учасники розіграли сценку, де Цар Путя і Вітя Ялинкович керують СБУ і МВС, які намагаються пов'язати Україну. Після втручання активістів Україну вдалося визволити з пут.

- Сьогоднішній тиск і репресії, допити і обшуки опозиціонерів стали дзеркальним відображенням сталінізму, - зачитав на заході документ голова Житомирської міської організації ВО «Свобода» Валентин Стойко.

За словами Валентина Стойка, переслідування української інтелігенції викликають недовіру і презирство народу до чинної влади.

- Ми закликаємо Президента і Генеральну прокуратуру негайно припинити політичні репресії, забезпечити конституційні права українцям і закрити кримінальні справи проти опозиціонерів і націоналістів, - зазначив Валентин Стойко.



Депутатам Житомирської обласної ради


ЗВЕРНЕННЯ


Останні події в Україні набули ознак політичних репресій сумнозвісних 30 років минулого століття.

Тиск та політичні репресії на представників колишньої влади, затримання, допити, обшуки опозиціонерів стали дзеркальним відображенням сталінізму. Політичні полювання на учасників акцій протесту проти підписання ганебних «харківських угод» в квітні минулого року, учасників акцій протесту проти Податкового кодексу, підняті з полиць документи щодо учасників акції протесту «Україна без Кучми» направлені на залякування українського народу.

Обшуки та вилучення засобів зв’язку та оргтехніки в журналістки Олени Білозерської (що є порушенням «Закону України про ЗМІ»), переслідування органами УМВС письменниці Марії Матіос, арешти активістів «Тризубу» на Івано-Франківщині, ігнорування вимог та безкарне побиття депутатів-опозиціонерів у стінах Верховної ради, та політичні переслідування і репресії опозиціонерів по всій Україні викликають страх, недовіру та зневагу українського народу до існуючої влади.

Тому ми, вимагаємо від Президента України Януковича В.Ф., Верховної Ради України та Генеральної прокуратури України:
- негайно припинити політичні репресії,
- вжити дієві заходи щодо забезпечення конституційних прав громадян України
- закрити кримінальні справи проти лідерів опозиції, членів національно-патріотичних організацій, активістів податкових майданів по всій Україні.

Голова Сидір Кізін


Поділитись

Новини по темі: