19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Вийшов І том видання «Книга Пам'яті України. Переможці. Житомирська область»

Вийшов І том видання «Книга Пам'яті України. Переможці. Житомирська область»

  • 14 січня, 2011 15:02
У Житомирському комунальному книжково-газетному видавництві "Полісся" вийшов І том історико-меморіального серіалу «Книга Пам'яті України. Переможці. Житомирська область».

На 600 сторінках книги опубліковані короткі історико-публіцистичні коментарі про життя населення районів і міст Житомирщини в довоєнний період.

У книзі Пам'яті також представлені імена Героїв Радянського Союзу, які народилися або поховані на території Житомирської області і не були занесені до Книги Пам'яті. У І томі можна знайти імена учасників бойових дій з Андрушівського, Баранівського, Бердичівського, Брусилівського, Володарськ-Волинського районів, а також імена військовослужбовців, мирних громадян, загиблих в роки Великої Вітчизняної війни і з різних причин не були внесені у попередні томи обласної Книги Пам'яті.

У книзі також згадується про участь мешканців області у військових подіях 1939-1945 років, в т.ч. у Великій Вітчизняній та Другій світовій війні, партизанському та підпільному рухах, у відновленні країни в післявоєнний час.

Редколегія та обласне відділення пошуково-видавничого агентства будуть вдячні читачам за допомогу в роботі по уточненню та доповненню персональних списків. Знайдені персоналії будуть занесені у відповідні розділи в чергових томах книги "Переможці".
Поділитись

Новини по темі: