24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Житомир отримав тверду "двійку" за прибирання снігу й льоду на вулицях міста

Житомир отримав тверду "двійку" за прибирання снігу й льоду на вулицях міста

  • 11 січня, 2011 20:22
З року в рік зима для більшості українських комунальників починається несподівано. У деяких регіонах зі стихією вважають за краще боротися за принципом «саме розтане».

У п'ятірку самих засніжених - в поганому сенсі - міст Україні, за версією газети «Коментарі», потрапило і місто Житомир.

Владі нашого міста респонденти ставили тверду оцінку «незадовільно» за прибирання снігових завалів. Як правило, працівники комунальних служб чистять від снігу тільки центральні магістралі Житомира, та й то не завжди оперативно. Що вже говорити про тротуари. А до під'їзних доріг і дворів житлових будинків комунальна техніка якщо і добирається, то часто вже після того, як мешканці самотужки розгрібають замети і прокладають стежки.

Ще один головний (і не тільки) біль - ожеледь.

Більшість тротуарів у Житомирі часто нічим не посипаються, слизько навіть на центральних вулицях. І це при тому, що достатньо навіть невеликої відлиги і слідом - морозцю, щоб розчищена напередодні доріжка перетворилася на справжній каток.

Показовий розгін з цього приводу влаштував місцевим комунальникам заступник мера Житомира Микола Боровець ще місяць тому, на початку грудня:

«Ви всі чудово знаєте, що після плюсової температури через 6 годин буде «мінус» і все буде замерзати. Але змогли довести до того, що по тротуарах пройти не можна. Суцільний лід! Навіть перед виконкомом, і це видно з мого кабінету, тротуар не почищений і не прибраний. Ось вам і вся організація нашої роботи і «вмілий підхід»!»

Окрему, але не менш гарячу любов населення, комунальники заслуговують «старанним» підходом до своїх обов'язків. Найчастіше обурення викликають відвали снігу на узбіччях, тротуарах і зупинках громадського транспорту. Особливо «радують» рукотворні замети на виїздах із дворів: інколи водіям доводиться озброюватися лопатами і самостійно прорубувати «вікна» для виїзду на шосе.

Пригадують комунальним робітникам і купи снігу посеред тротуарів - там, де трактор розвернувся і поїхав в інший бік. А доріжки в снігу, часто прокладені осторонь від справжніх, з першої ж відлигою перетворюються на брудні калюжі, адже зазвичай комунальники прокладають їх по газонах і клумбах.

Схожим чином складається і ситуація з дорогами за межами міст: основні українські магістралі розчищені, другорядні дороги - практично ні.

У комунальників на всі снігові біди одна відповідь: немає техніки, немає людей, немає коштів ... Мовляв, ми ж не столиця. Між тим, в ТОП-5 найкращих в плані збирання міст окрім Києва і Донецька, першість яких зрозуміла, а також Львова, в якому сніг тане часто швидше, ніж випадає, потрапили й невеликі, але охайні Суми та Вінниця. Так що питання, схоже, все-таки не стільки у можливостях, скільки в бажанні.
Поділитись

Новини по темі: