19 березня, 2024
Ми в соцмережах

Силовики тиснуть на житомирських націоналістів

  • 11 січня, 2011 17:48
Житомирські націоналісти зізналися що відчувають на собі серйозний тиск з боку силових структур.

Нагадаємо, вчора Всеукраїнська організація "Тризуб" ім. С. Бандери заявила про масові арешти своїх членів по всій Україні у зв'язку з вибухом пам'ятника Сталіну.

— Нас вже попередили, що на Житомирщині може буде проведено ряд провокацій, — розказує один з членів «Тризубу», який не захотів назвати своє ім’я у телефонній розмові. - Ми готові до будь-якого розвитку подій. Розуміємо, що до нас поки що просто не дійшли руки. Для влади зараз головне - прикрити наших провідників.

Активіст також зауважив, що всі події, які відбулися в Україні - це провокація, яка вигідна діючій владі для того, щоб розправитися з патріотичними організаціями.

У свою чергу голова житомирської організації «Національний альянс» В’ячеслав Пономарьов, говорить, що його особисто вже викликали на неофіційну «дружню» розмову до СБУ по телефону.

— Вони не повідомляли, з якого приводу. Аргументували це тим, що розмова не телефонна. Я відповів, що тільки за повісткою вони мене зможуть побачити у себе.

Пономарьов переконаний, що влада починає тиснути на інтелігенцію з метою залякування.

— Сьогодні вигідно, щоб люди, які ще нещодавно говорили і критикували владу, сьогодні мовчали. Для цього проводяться затримання активістів різних громадських організацій, проводяться обшуки на квартирах. При чому такі дії набувають певної систематичності починаючи з опозиційної політичної верхівки, закінчуючи громадянами, які просто мають активну громадянську позицію. Залякування опозиції є бандитським методом. Але тоді, коли більшість громадян України пасивно спостерігають за тим, що відбувається, цей метод є найбільш дієвим.

Нагадаємо, що 8 січня на Івано-Франківщині, було затримано керівника Центрального проводу ВО "Тризуб". Під час затримання тризубівців було вилучено автомат, пістолети, гвинтівки, помпову рушницю.
Поділитись

Новини по темі: