28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • 13 січня влада оприлюднить нові тарифи на електроенергію

13 січня влада оприлюднить нові тарифи на електроенергію

  • 11 січня, 2011 16:05
У четвер Нацкомісія з регулювання енергетики (НКРЕ) оприлюднить нові тарифи на електроенергію для населення, які регулятор має намір привести «до економічно обгрунтованого рівня», повідомляє прес-служба НКРЕ.

Нагадаємо, останній раз струм дорожчав у 2006 році.

Наскільки виростуть ціни, поки точно невідомо, заступник керівника прес-служби Юлія Нечипоренко повідомила нам, що тарифи підвищать, але цифри офіційно озвучать лише 13 січня.

Однак керівник Нацфоруму профспілок України (НФПУ) Мирослав Якібчук вже заявив, посилаючись на відкриті розрахунки Міненерго та виступи перед ЗМІ членів НКРЕ, що з 1 квітня вартість кіловат-години зросте вдвічі (з 24,36 коп./кВт для квартир, обладнаних газплитами до 48,72 коп.), а з 1 серпня - ще на 39% (до 67,72 коп.).

Це означає, що якщо зараз, наприклад, сім'я з трьох осіб, що споживає на місяць 200 кіловат, платить за них 48 грн., То з 1 квітня ціни можуть вирости до 96 грн., А з 1 серпня - до 133 грн., або ж на 85 грн.

На думку міністра енергетики тіньового Кабміну Олександра Гудими, таке подорожчання цілком імовірно. «У сумі з вже озвученими НКРЕ підвищенням цін на «комуналку» на 35% це затягне енергетичний зашморг на шиї рядового українця, почнеться вал неплатежів і відключення будинків, насамперед приватних, від електроенергії», - прогнозує Гудима.

Аналітик МЦПІ Олександр Жолудь вважає, що подорожчання буде більш м'яким: наприклад, з квітня на 50%, потім по 10-20% щомісячно, що дозволить дещо пом'якшити ціновий удар, враховуючи, що з 1 квітня підвищать і соцстандарти.
Поділитись

Новини по темі: