25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Житомирський губернатор мріє про електростанцію на сонячних батареях

Житомирський губернатор мріє про електростанцію на сонячних батареях

  • 10 січня, 2011 15:36
итомирський губернатор Сергій Рижук мріє побудувати під Житомиром електростанцію на сонячних батареях.

На прес-конференції в Житомирській дитячій лікарні Рижук заявив, що в 2011 році заплановано відновити близько 10 непрацюючих гідроелектростанцій і навіть побудувати електростанцію на сонячних батареях.

 - 2011 рік буде дуже цікавим. У нас є багато проектів, які ми запланували реалізувати в цьому році. Наприклад, в області є 40 гідроелектростанцій, але з них працює тільки 8. Нещодавно була створена робоча група, яка проводить інспектування. Принаймні ще близько 10 таких електростанцій буде запущено в цьому році. Більш того, в Житомирській області шукають місце для будівництва електростанції, яка буде виробляти енергію від сонця, - сказав житомирський губернатор.

Крім того, Рижук повідомив, що бюджет 2010 року перевиконано. За підрахунками фінансистів область має близько 40 млн. вільних залишків грошових коштів.

Раніше, 5 січня Сергій Рижук провів нараду з питань розвитку нетрадиційних джерел енергії на Житомирщині.

Тоді у нараді взяли участь голова державної інспекції України, директор Головдерженергонагляду В. Лушкін, начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації В. Сухораба, помічник голови облдержадміністрації, потенційний інвестор А. Лабенський, експерт з поновлюваних джерел енергії О. Грамотенко.

За результатами наради була створена робоча група фахівців, якій доручено провести обстеження стану об'єктів малої гідроенергетики на території Житомирської області та визначити перспективи їх розвитку.
Поділитись

Новини по темі: