29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • У Коростені запустили першу автономну котельню вартістю 197 тис. грн.

У Коростені запустили першу автономну котельню вартістю 197 тис. грн.

  • 10 січня, 2011 15:32
У місті Коростень (Житомирська область) встановили нову теплогенераторну котельню загальною вартістю - 197 тис. грн.

Як повідомив «Журналу Житомира» портал благоустрою ZThata, автономна котельня працює на природному газі. Теплопункт урочисто відкрили міський голова В. Москаленко і перший заступник голови державної адміністрації М. Олещенко.

У рамках даного проекту було проведено переведення опалюваних житлових будинків на автономне теплопостачання та забезпечення дитячого садка по вул. Зв'язківців теплом від індивідуальної блочної котельні, яка працює повністю в автономному режимі.

Замовник проекту Обласне управління ЖКГ та енергозбереження, прийняло генпідрядником ПВТП «Факел», яке спільно з субпідрядною організацією «Комунальне підприємство теплозабезпечення» (м. Коростень) виконало всі будівельно-монтажні роботи.

У результаті проведення даної реконструкції було повністю закрито котельню, яка працює на твердому паливі ще з 1982 року. На ній було встановлено морально і технічно застаріле обладнання, яке вичерпало свій граничний термін експлуатації.

Стара котельня для виробництва та забезпечення дитячого саду і житлового масиву тепловою енергією щорічно використовувала 107,8 т. твердого палива та 30118,7 кВт. електричної енергії. Крім цього котельня перебувала на великій відстані від опалювальних об'єктів, що в свою чергу викликало великі втрати в теплових мережах (до 21%).

В даний час, в результаті реалізації проекту встановлено модульну транспортабельну котельню, яка виконана з легких профільованих металевих огороджувальних конструкцій з утеплювачем з негорючих матеріалів ТМ-100-Т-Гн з котлами КОЛВІ КТН 100 СЕТ загальною потужністю 96 кВт і робочим ККД - 92%, що працюють на природному газі.

Нова котельня укомплектована насосним обладнанням EVROTERM потужністю 0.225 кВт/год. з робочим ККД - 67%. Крім цього котельня укомплектована допоміжним обладнанням КВП і автоматики, що забезпечує повну автономну роботу без постійного обслуговуючого персоналу.

Місцеві економісти підрахували, що при тарифі на природний газ на рівні 2619,20 грн. за 1000 м3 і вугілля 950 грн. за 1 тонну, економія коштів складе - 10 332 грн.

Після реконструкції котельня працює без обслуговуючого персоналу, відповідно скоротяться витрати на його утримання і складуть - 55 041 грн.

Загальний економічний ефект проекту складе - 65 373 грн./рік.

При загальній вартості проекту - 197 038 грн. термін окупності проекту - 3 роки.
Поділитись

Новини по темі: