26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Дебой: у Житомирі немає проекту будівництва сміттєпереробного заводу

Дебой: у Житомирі немає проекту будівництва сміттєпереробного заводу

  • 10 січня, 2011 15:26
Жоден з проектів по будівництву сміттєпереробного заводу в Житомирі не є реальним.

За словами мера Житомира Володимира Дебоя, всі запропоновані проекти є не більше, ніж деклараціями.

 - Моя точка зору - перші зустрічі, які відбулися, це тільки декларації, але конкретики там немає, кажу відверто. Для мене важливим не помилитися: якщо прийде непорядний інвестор і йому буде відведена земля, однак нічого не буде будуватися.

Він нагадав, що в Житомирі багато «таких обнесених парканами ділянок, де люди просто чекають перепродажу»:

- Це буде ... просто крах, оскільки це відкине місто на рік-два від реального будівництва. Я хочу, щоб це була, можливо, не супертехнологія, в яку потрібно інвестувати 300 мільйонів гривень. Я не знаю, за скільки часу ця технологія може окупитися. Можливо, це повинна бути менш витратна інвестиція, починаючи з сортувальної лінії, тому що є потреба в пластику, склі, залізі і, завершити модернізацією на більш високому рівні. Тому, в першу чергу, я хотів би бачити, щоб це був реальний бізнес і інвестпроект: і за фінансовим наповненням, і за термінами будівництва і окупності. Поки такого проекту в мене немає, - Говорить Дебой.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2010 року у Житомирі пройшла зустріч представників Житомирської облдержадміністрації та делегації з Ізраїлю. Мова йшла про побутові відходи. Зустріч завершилася створенням робочої групи.
Поділитись

Новини по темі: