28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • Близько 20 житомирян сьогодні стрибнули з 40-метрового мосту. ФОТО

Близько 20 житомирян сьогодні стрибнули з 40-метрового мосту. ФОТО

  • 10 січня, 2011 1:25
Це треба було прийти і подивитися, як у Житомирі з пішохідного мосту в парку Гагаріна стрибали місцеві екстремали. Їм не завадила ні зима, ні відлига, ні мокрі ноги – довіритися професіоналам, одягнути спеціальне спорядження і стрибнути вниз – завдання, посильне не для усіх. Проте, справжніх сміливців зібралося близько двох десятків. Видовище було варте уваги.

Насправді, спочатку дуже страшно навіть дивитися на те, як хтось стрибає. Все ж, висота немаленька… Стрибали над землею – на Тетереві лід практично вже розтанув. Русло повністю звільнене від льоду, бік річки зі сторони міста на 20 метрів охоплений досить крихким льодом.

Шокувало те, що місцеві рибалки ловили рибу практично за два метри від обриву льоду і початку русла річки. Усі погодилися на тому, що ловити рибу у таку відлигу і на такому крихкому льоду – в 100 разів екстремальніше і небезпечніше для життя, ніж стрибати з мосту, використовуючи знаряддя для роупждампінгу.

Команда організаторів використала подвійний альпіністський динамічний канат, здатний витримати до 3-х тонн навантаження та професійне знаряддя. Організатори запевняють, що у них безпека стрибка – на найвищому рівні, про що свідчить відсутність будь-яких навіть мінімальних травм «стрибунів» за увесь час проведення подібних заходів на житомирському пішохідному мосту у парку Гагаріна.

Загалом, усі присутні отримали заряд позитивних емоцій, гарне спілкування. Ті ж хто стрибнув – «повні штани» адреналіну та відчуття, які словами не описати, і які доступні лише у момент відриву і вільного падіння.

Для тих хто не наважився, або з якихось інших причин сьогодні не зміг стрибнути, зможуть здійснити свій задум у лютому місяці.

Роуп-джампінг в ЖитомиріСпорядження "стрибуна" - найбільш відповідальний момент

Стрибки з житомирського мосту

Стрибок з мосту у Житомирі

Хто наважиться перелізти через огородження?...

Підготовка до стрибка з мосту

Останні приготування, мить безмежного страху і...

Вільне падіння

... те, що не опишеш словами...


Житомирські роуп-джампери

Досвідчені роупджампери підбадьорюють новачків

Чай на мосту


Поцілунок на житомирському мосту

... в цей час глядачі гріються: хто чаєм, хто поцілунками )

Роуп-джампінг у Житомирі

В цей час все стрибають і стрибають)))

Стрибки з житомирського мосту

З мосту відкривається чудова панорама, фото Назар Рудой Репортер Житомира

Поділитись

Новини по темі: