16 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Влітку в Житомирі нарешті відкриють дитячу інфекційну лікарню

Влітку в Житомирі нарешті відкриють дитячу інфекційну лікарню

  • 6 січня, 2011 19:14
Майже 20 років минуло з тих пір, як в Житомирі почали будувати інфекційний корпус дитячої міської лікарні по вулиці Шевченка, 2.

Завершити нарешті будівництво цього довгобуду пообіцяв губернатор Сергій Рижук під час виїзної наради 5 січня.

Будівництво закипіло в квітні 1992 року. Вже через рік його заморозили. Офіційна версія - через відсутність грошей.

Без особливих змін довгобуд простояв більше п'яти років. Знаючі люди говорили, що будівельні роботи були припинені через небезпечне сусідство з обривом. За словами директора комунального підприємства «Житомирбудзамовник» Бориса Тарнавського, ймовірність того, що грунти могли поплисти всього лише 10%. Але про всяк випадок були дотримані всі заходи безпеки. Проектний інститут зробив аналіз, були проведені протизсувні роботи.

Борис Тарнавський впевнений, що тепер ніякої небезпеки немає і будівля стоїть міцно.

Нинішня обласна влада обіцяє, що вже в червні будівельні роботи будуть закінчені і місто отримає інфекційний корпус, обладнання з найсучаснішою медичною апаратурою, якої, за словами губернатора Житомирської області Сергія Рижука, забезпечити обіцяло міністерство охорони здоров'я.

У разі невиконання обіцянки особливих приводів для хвилювань немає. Губернатор каже, що у нього в запасі є гроші і їх точно вистачить. Зараз ступінь готовності об'єкта становить 88-90%. Також, завершено будівництво системи очищення стоків лікарні. Крім першочергових робіт додатково планується облаштувати зону для паркування та захистити територію.

Інфекційний корпус дитячої міської лікарні не єдиний довгобуд в області. На Житомирщині знаходиться 18 заморожених довгобудів. Серед них 12 об'єктів, які відносяться до медицини.

ДОВІДКА: Загальна вартість будівництва - 24 млн. гривень. Додаткові роботи і медична апаратура обійдуться майже в 6 млн. гривень. У минулому році було виділено і освоєно майже 4 млн. гривень: 3,5 з яких була субвенція з Держбюджету, решта з місцевого.
Поділитись

Новини по темі: