28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Різдвяний концерт «Ореї» з міськради переселили в філармонію ВІДЕО

Різдвяний концерт «Ореї» з міськради переселили в філармонію ВІДЕО

  • 6 січня, 2011 2:42
Святковий концерт напередодні Різдва влаштувала для житомирян хорова капела «Орея». Різдвяні пісні, молитви і колядки викликали у глядачів бурю емоцій. Кілька композицій артисти виконали разом з гостями.

Кілька років поспіль концерти проходили у залі міськради, так як приміщення з кращою акустикою в Житомирі немає. Але цього разу традицію поміняли і переселили «Орею» в обласну філармонію. Це, на думку шанувальників колективу, вплинуло на якість концерту.

- Від сьогоднішнього виступу я, як завжди, отримала величезне задоволення. Але солістам «Ореі» це коштувало великих зусиль, адже зал філармонії не звучить, - каже прихильниця колективу Ольга Мостова. - Це і справді божественне звучання, яке можна почути тут, на землі. Але, як на мене, влада міста не приділяє належної уваги колективу. У Франції, Італії, Німеччині їх запрошують на кращі сцени країни. У нас же не можуть забезпечити елементарними умовами для роботи. Дуже прикро і соромно.

Керівник колективу Олександр Вацек під час концерту також зробив кілька ліричних відступів з приводу звучання пісень:
- Чому я за цю акустику так воюю? Тому що хор народився в храмі, в театрі. У стародавньому Римі коли імператор звертався до публіки зі сцени, його чули тисячі людей, глядачі чули шепіт артиста. Я дуже хочу, щоб була справжня акустика. Тоді дуже велика палітра емоцій, можна показувати справжній клас.

Оксана Трокоз, «Журнал Житомира»

Поділитись

Новини по темі: