25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • У Чуднові кішка врятувала життя своєму господареві, розбудивши його під час пожежі

У Чуднові кішка врятувала життя своєму господареві, розбудивши його під час пожежі

  • 5 січня, 2011 16:51
Житель містечка Чуднів Житомирської області 67-річний Леонід Богатирчук зустрічав Новий 2011 разом з п'ятирічною кішкою Мурляною.

Увечері 1 січня до Леоніда Степановича заглянув привітати 42-річний сусід Олександр Д. Зайшов не один, а з пляшкою горілки. Засидівшись допізна, чоловік вирішив переночувати у сусіда.

- Прокинувся я серед ночі від того, що кішка вчепилася пазурами в мій одяг, як-ніби намагаючись підняти мене за комір! - Вигукує Леонід Богатирчук. - Вона намагалася підняти мене, уявляєте? Потім вже я помітив, що у мене подряпані всі руки й обличчя. Мурляна, мабуть, розуміла, що не може мене таким чином розбудити, і пішла на кардинальні заходи.

Коли Леонід Степанович остаточно прокинувся, то помітив, що кімната, де спали чоловіки, вся в диму. Місцями вже пробивалося полум'я. Потім з'ясується, що Олександр заснув із незагашеною сигаретою. Тліючий недопалок впав на матрац і підпалив його.

- Я вибіг на вулицю трохи віддихатися, а потім повернувся в будинок за Сашком, - продовжує Леонід Богатирчук. - У густому диму ледве знайшов сусіда і виволік його на вулицю.

Сусіди, які помітили пожежу, викликали рятувальників та швидку допомогу. Якщо пожежа в будинку дуже швидко вдалося загасити, то, на жаль, врятувати життя молодого чоловіка не вийшло.

- У потерпілого ноги обгоріли до кістки, - розповідає співробітник прес-служби УМНС України в Житомирській області Сергій Уланов. - Чоловік був одягнений у синтетичну білизну, яке потім довелося знімати разом зі шкірою ... Увечері 2 січня Олександр помер, не приходячи у свідомість, в районній лікарні. Господар будинку практично не постраждав. Його у прямому сенсі врятувала кішка, яка відчула небезпеку.

Леонід Богатирчук невимовно вдячний своїй рятівниці, і вже кілька днів балує її смачненьким.

- Мурляна в мене дуже розумна й ласкава кішка, - розповідає Леонід Степанович. - Любить солодощі, але знає свою роботу: справно ловить мишей. Може й горобчика зловити. Але за це лаю. Мурляна знає, коли в діда пенсія. Тільки листоноша за двері - тут же починає тертися об мене. Пішли, мовляв, в магазин, за морозивом. До пенсії ще далеко, але після того, що сталося я їй за останні гроші морозиво купую. Заслужила ...
Поділитись

Новини по темі: