25 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Начальник житомирського ВБНОН оголошений в розшук

  • 31 грудня, 2010 12:02
Вчора, 30 грудня був оголошений у розшук начальник відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків (ВБНОН) УМВС в Житомирській області Дзюбенко Сергій Петрович.

Про це «Журналу Житомира» повідомила прес-секретар прокурора області Тетяна Гоша.

Згідно з повідомленням, після затримання за підозрою в хабарі $ 15 тис. двох офіцерів цього відділу, в ході досудового слідства встановлено, що порушував чинне законодавство також і начальник ВБНОН УМВС в області.

Зокрема, використовуючи авторитет займаної ним посади і зловживаючи службовим становищем, з метою штучного нарощування показників у роботі та отримання хабарів за сприяння в уникненні кримінальної відповідальності за розповсюдження наркотиків, начальник ВБНОН обласного управління міліції давав незаконні вказівки своїм підлеглим - працівникам ВБНОН за підбурювання до вчинення зазначених злочинів іншими особами.

На підставі встановлених фактів проти начальника ВБНОН УМВС в області порушено кримінальну справу за частиною 3 ст. 364 (зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Однак, обвинувачений на виклик до слідчих органів не з'являвся і не повідомляв про своє місце знаходження.

 У зв'язку з такими обставинами 30 грудня 2010 начальник ВБНОН УМВС України оголошено в розшук.

Нагадаємо, 15 грудня МВС затримало 2 офіцерів ВБНОН за підозрою в отриманні $ 15 тис. хабаря в Житомирі за непритягнення до кримінальної відповідальності.

Раніше співробітники ВБНОНу увірвались до квартири білоруського опозиціонера Ігоря Коктиша, а Сергій Дзюбенко повідомив журналістам, що у помешканні знайдені наркотичні речовини. Коктиш спростовував звинувачення, стверджуючи, що маріхуану підкинули, а прокуратура відкрила кримінальну справу за перевищення службових повноважень та незаконне проникнення до житла.
Поділитись

Новини по темі: