20 квітня, 2024
Ми в соцмережах

У Житомирі оштрафували 70-річну самогонницю

  • 30 грудня, 2010 14:09
На території Богунського району міста Житомир міліція провела профілактичні заходи, спрямовані на попередження насильства в сім'ї та різних видів побутових злочинів.

Як стало відомо, в рамках цих заходів правоохоронці затримали 7 осіб, які вчинили насильство в сім'ї.

За словами начальника відділення дільничних інспекторів міліції Олега Петелюка, все, під час відпрацювання території Богунського району, за вчинення правопорушень на побутовому грунті було затримано 31 чоловік.

Дільничні інспектори також відвідували найбільш незахищені верстви населення, людей похилого віку та одиноких громадян, адже, за останніми даними, саме ця категорія людей частіше потрапляє в поле зору злочинців. Однак, як виявилося під час проведення заходів, і самі люди похилого віку можуть стати активними учасниками правопорушень.

За статистикою, з десяти самогонників вісім є пенсіонерами. Деякі громадяни, вийшовши на заслужений відпочинок, хочуть за рахунок людського здоров'я та родинного спокою отримувати додаткові кошти до пенсії.

За таким принципом діяв і 70-річна житомирянка, яка вирішила виготовленням і продажем горілки «допомагати дітям».

Під час візиту до неї в квартиру, специфічний запах з кухні не залишив сумнівів, що правоохоронці як-раз потрапили на процес приготування продукту. І дійсно, на плиті пенсіонерки парував самогонний апарат.

Зрозумівши, що викрутитися їй не вдасться, жінці не залишалося нічого іншого, як мирно спостерігати за вилученням пляшок з уже готовим самогоном. Самогон правоохоронці вилили в каналізаційний люк на подвір'ї пенсіонерки на очах у зацікавлених сусідів.

Однак слід відзначити, що загальний осуд не є єдиним покаранням для таких «підприємців», адже за статтею 203 Кримінального кодексу України (заняття забороненими видами господарської діяльності) передбачено покарання у вигляді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права займати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

самогонний апарат
Поділитись

Новини по темі: