28 березня, 2024
Ми в соцмережах

Сергій Арбузов став головою Нацбанку

  • 23 грудня, 2010 17:39
Верховна Рада підтримала пропозицію Віктора Януковича звільнити Володимира Стельмаха з посади голови Нацбанку. За звільнення Стельмаха проголосували 278 депутатів. 

Після звільнення Стельмаха Рада призначила головою Національного банку Сергія Арбузова. 

За призначення Арбузова главою НБУ проголосували 282 депутатів. 

Під час голосування за зміну голови НБУ Арбузов присутній в Раді, а Володимира Стельмаха в парламенті не було. 


Нагадаємо, Парламент у липні 2010 року затвердив поправки до законів щодо діяльності НБУ. Згідно з новою редакцією закону про Нацбанк, термін повноважень його голови продовжений з п'яти до семи років, а кількісний склад правління НБУ скорочується з 16 до 11 чол. Голова Нацбанку, як і раніше призначається і звільняється Верховною Радою за поданням Президента. 

ДОВІДКА: Сергій Арбузов 

Вік: 34 роки 
Родинні зв'язки: одружений, виховує двох дітей 

Сергій Арбузов став сюрпризом, піднесеним Нацбанку новою владою. Стрімке кар'єрне просування молодого донецького банкіра пояснюється його зв'язками і дружбою зі старшим сином Віктора Януковича. 

У 27 років Арбузов став головою правління донецького УкрБізнесБанк, де до недавнього часу працював головою наглядової ради нинішній головний податківець Олександр Папаїка. 

У лютому нинішнього року Антимонопольний комітет дав дозвіл Арбузову купити понад 50% УкрБізнесБанк, який раніше, як вважалося, перебував під контролем Едуарда Прутніка. Банкір цим правом так і не скористався. 

У банківських колах вважають, що Сергій Арбузов покликаний змінити на посту голови НБУ 71-річного Володимира Стельмаха, але молодому банкірові поки бракує розуміння всіх тонкощів регулятивної політики.

Поділитись

Новини по темі: