25 квітня, 2024
Ми в соцмережах

У Житомирі шукають студентів для стажування в обласній раді

  • 22 грудня, 2010 15:34
У Житомирі розпочинається відбір студентів та аспірантів для участі в новій програмі «Студенти для органів місцевого самоврядування».
 
Про це «Журналу Житомира» сьогодні повідомили координатор програми Олександр Мельничук.
 
Учасниками програми можуть стати студенти 3-5 курсів ВНЗ міста Житомира.
 
Для участі в програмі необхідно: Заповнити та надіслати на e-mail: mgo.sformat @ gmail.com анкету-учасника. Анкети приймаються до 10 січня 2011 року. У темі листа вказати «Стажування».
 
Пройти співбесіду. Співбесіда відбудеться з 12 по 18 січня 2011 року.
 
Згідно заповненої анкети і за результатами співбесіди відбираються переможці програми, які будуть проходити стажування в комісіях Житомирської обласної ради протягом 5-ти місяців. Учасники програми забезпечуються стипендією на час проходження стажування.
 
Кількість учасників програми обмежена.
 
Основні критерії участі у програмі:
  •  бути студентом старших курсів (3-5 курсу) або аспірантом;
  •  розбиратися у сучасній політичній ситуації;
  •  мати аналітичні здібності;
  •  володіти іноземною мовою.
Учасники програми залучаються до розробки нормативно-правової бази, підготовки та проведення сесій, громадським слуханням, беруть участь в поточній діяльності комісій органів місцевої влади. Комісії обираються в залежності від професійної спрямованості студентів спільно з керівництвом Житомирської обласної ради.
 
Виконавець програми у Житомирській області - Житомирська обласна молодіжна громадська організація «Сучасний Формат» за підтримки Житомирської обласної ради. Організатор програми в Україні - громадська організація «Молодіжна Альтернатива».
 
ДОВІДКА:
Програма «Студенти для органів місцевого самоврядування»діє в Україні з 2002 року. За період 2002-2010 рр. стажування в органах місцевої влади та місцевого самоврядування пройшли близько 900 студентів.
Програма реалізується в наступних регіонах: Центральна Україна: Чернігів, Черкаси, Вінниця, Кіровоград. Південна Україна: Севастополь, Сімферополь, Одеса. Східна Україна: Донецьк, Харків, Запоріжжя, Луганськ, Дніпропетровськ, Дніпродзержинськ. Західна Україна: Тернопіль, Львів, Чернівці, Ужгород, Кременець, Дрогобич.
 
Поділитись

Новини по темі: