25 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Працівники МНС закликають житомирян не купувати піротехнічні вироб

  • 22 грудня, 2010 15:21
Вчора 21 грудня фахівцями Житомирського міського управління МНС були проведені рейди з перевірки місць продажу піротехнічних виробів у Житомирі.

Про це «Журналу Житомира» повідомляє Іванна Рикун, начальник сектора центру зв'язків з громадськістю ГУ МНС у Житомирській області.

У минулому році, саме під час святкування Новорічних та різдвяних свят в області відбулися неприємні випадки з феєрверками і салютами, через некачества яких, траплялися пожежі, травми дітей і дорослих.

Згідно із законодавством, підприємцю право на реалізацію піротехнічних виробів дає наявність пакету дозвільних документів і так звана ліцензія. Крім того, торговим об'єктам пред'являється цілий ряд вимог.

Так, наприклад, на прилавку (вітрині) не повинно бути діючою піротехніки - лише імітація. Торгувати піротехнічними виробами в приватному, так званому, стихійному порядку, категорично заборонено. Однак, перед новорічними святами, проходячи повз ринку ми часто спостерігаємо злісних порушників, які прямо на вулиці пропонують купити феєрверки і салюти, не несучи жодної відповідальності за їх якість та походження.

Рятувальники нагадують, купуючи товар у таких реалізаторів ви прямо піддаєте себе і своїх близьких небезпеці. Гарячі ракети залітають на балкони квартир, на дахи будівель, іноді розбивають вікна в будинках і викликають пожежа. «Хлопавки» вибухають у руках, відриваючи пальці, вибиваючи очі.

"Щоб уникнути травм і нещасних випадків закликаємо взагалі не купувати святкову піротехніку! Якщо все ж купили, обов'язково дізнайтеся принцип дії піротехнічного обладнання і запам'ятайте правила безпеки при користуванні ними! Навчайте дітей безпечно користуватися піротехнікою! Зробіть все можливе, щоб зберегти своє майно і життя!", - говориться в прес-релізі МНС.
Поділитись

Новини по темі: