19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • Житомирський ФК «Контингент» просить допомоги у Володимира Дебоя

Житомирський ФК «Контингент» просить допомоги у Володимира Дебоя

  • 20 грудня, 2010 22:57
Президент ФК "Контингент" Олександр Шнайдер просить спонсорської допомоги у мера Житомира Володимира Дебоя.

Про це «Журналу Житомира» повідомляє прес-служба місцевого футзального клубу "Контингент".

У Житомирі може зникнути остання професійна футбольна команда - ФК "Контингент", яка зараз успішно виступає в першій лізі Чемпіонату України з футзалу. Команда може знятися зі змагань через фінансові труднощі. Саме через них довелося перенести домашню гру, яка повинна була відбутися минулої суботи, 18 грудня.

Команда має борги за оренду спортзалу в СК "Динамо", де проходять ігри. Керівництво спорткомплексу відмовилося надати зал, поки ця заборгованість не буде погашена. В останній момент президенту ФК "Контингент" вдалося домовитися про перенесення гри, інакше житомирянам було б зараховано технічну поразку. Це було б серйозним деморалізуючим ударом для команди, яка вже виграла чотири зустрічі поспіль.

Невідомо також, чи зможе "Контингент" поїхати на наступну гру, яка повинна відбутися 25 грудня, в Одесі, але очевидно, що неявка на гру може потягнути за собою зняття команди з чемпіонату взагалі. Керівництво клубу сподівається, що вихід буде знайдений.

 - Нам з великими труднощами вдалося стартувати в першій лізі. Ми залишилися без фінансової підтримки. Гравці не мали можливість пройти повний цикл підготовки до чемпіонату. Хлопці грають просто на ентузіазмі. Вони до цих пір не отримали гроші за чотири гри і при цьому зуміли їх виграти. І це тільки з двома гравцями на лавці запасних. Я просто пишаюся їхньою мужністю і самовіддачею. Але довго так тривати не може. Їм потрібно на щось жити, годувати сім'ї, - пояснює ситуацію президент ФК "Контингент" Олександр Шнайдер - Професійні гравці завжди в ціні і багато гравців вже отримав серйозні пропозиції від команд інших міст. Поки вдається їх утримати в Житомирі, але якщо зараз дозволити їм піти, команда розвалиться.

За словами Олександра Шнайдера, гри на старті в чому стали можливими завдяки підтримці ТМ "Рудь" і особисто Петра Володимировича Рудя, страхової компанії "Уніка". Не залишилися осторонь від проблем команди і керівництво федерації футзалу Житомира. Але самостійно вони не можуть "витягнути" все. Тут потрібна підтримка місцевої влади, як це робиться у всіх інших обласних центрах.

ФК "Контингент" зіткнувся з проблемами в дуже невдалий час. В кінці літа і на початку осені, коли почалися проблеми, тодішнє керівництво міста повністю було зайнято виборчою кампанією і мало цікавилося підтримкою професійного спорту, а нинішня команда на чолі з новим мером Володимиром Дебо, тільки прийшла в місто і тільки почала розбиратися з тими проблемами, які їм "залишили у спадок".

Варто зазначити що "Контингент" - це остання професійна команда в нашому місті ... Ні футбольної, волейбольної, баскетбольної команди, яка б виступала у професійній лізі. Житомир за цим показником взагалі унікальний - єдиний, де в такому жахливому стані знаходяться всі ігрові види спорту.

Зараз доля ФК "Контингент" залежить від позиції керівництва міста, хоча, зрозуміло, знайти кошти у бюджеті на підтримку команди теж завдання не з легких. Але проблема навіть не в бюджетних коштах. Без підтримки влади знайти спонсорську підтримку бізнесу, як показує досвід, практично нереально. Бізнес повинен бачити, що міська влада дбає спортом, що підвищить престижність цієї сфери.

І якщо не втрутитися зараз, то можна втратити команду, яка здобула повагу і популярність у всій Україні.
Поділитись

Новини по темі: