29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Затверджено План проведення новорічних і різдвяних свят в Житомирі

Затверджено План проведення новорічних і різдвяних свят в Житомирі

  • 17 грудня, 2010 13:29
Виконком Житомирської міськради, сьогодні 16 грудня, затвердив План проведення новорічних і різдвяних свят у місті Житомир.

Як доповіла заступник начальника управління культури Житомирської міської ради Наталія Марчук, святкові заходи в Житомирі розпочнуться у п'ятницю, 17 грудня.

17 грудня о 10 годині в спеціалізованому дитячому садочку № 59 для дітей з вадами розумового та фізичного розвитку відбудеться свято «В гостях у Святого Миколая».

У цей же день об 11 годині в прес-центрі Житомирської міської ради відбудеться соціальна акція для 18-ти житомирських дітей, хворих на фенілкетонурію.

17 грудня о 17 годині відбудеться відкриття центральної новорічної ялинки в Житомирі на площі Корольова під гаслом «Благословенний будь, Житомир мій, у новому році!». У цей же день і в цей же час відкривається і центральна ялинка в Києві.

Початок святкових заходів на майдані Корольова почнеться народним блоком «Дорога в майбутнє». Потім - привітання керівництва міської ради, облдержадміністрації, запалювання новорічної ялинки та святковий салют.

Далі - виступи творчих колективів міста та області.

19 грудня, у день св. Миколая відбудеться привітання дітей, що знаходяться на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні центральної міської лікарні № 2.

21 грудня о 16 годині планується урочисте відкриття новорічних ялинок Королівського та Богунського районів міста.

З 20 грудня по 14 січня щодня на сцені біля центральної новорічної ялинки протягом усіх зимових канікул в 16 годин проходитимуть святкові, ігрові та розважальні програми, концерти для мешканців міста «Музична заметіль» за участю творчих колективів культурно-спортивного центру палацу культури, центру творчості дітей та молоді, а також обласних колективів Житомирської філармонії, ансамблю національного обряду «Родослав» та училища культури і мистецтв ім. І. Огієнка.

7 січня о 16 годині на сцені біля центральної ялинки на майдані Корольова відбудеться традиційне християнське свято Різдва Христового.

З 25 грудня по 14 січня в дитячому кінотеатрі ім. І. Франка відбудеться кінофестиваль «Новорічна казка».

Також відбудеться місячник кіно показу науково-популярних фільмів «Новорічні свята без травм» для дітей спільно з Головним управлінням МНС України в Житомирській області.

27-28 грудня, 3, 4 і 5 січня об 11 годині і о 14 годині в міському палаці культури відбудуться новорічні ялинки для дітей міста та святкова вистава «Пригоди в новорічному лісі». Під час цих заходів всі діти будуть забезпечені новорічними подарунками.

Протягом усіх новорічних і різдвяних свят в міському палаці культури, міському культурно-спортивному центрі, у підліткових клубах за місцем проживання згідно окремо складених графіків відбудуться новорічні ранки, концерти, театралізовані вистави, бали-маскаради і святкові дискотеки.

1 січня - традиційне привітання міського голови з врученням подарунків мамам для немовлят, що народилися у новорічну ніч.

«На сьогоднішній день проблемних питань не виникає, все йде за планом, і я думаю, що ми впораємося, і буде дуже добре», - підсумувала Наталія Марчук.

Поділитись

Новини по темі: