18 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Тимошенко: Відносно мене порушено кримінальну справу

  • 15 грудня, 2010 16:38
Лідер партії Батьківщина Юлія Тимошенко стверджує, що стосовно неї Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу за розтрату коштів, виділених в рамках Кіотського протоколу.

"Як з'ясувалося сьогодні, в Генпрокуратурі терор проти опозиції триває. Тільки що у слідчих я з'ясувала, що стосовно мене особисто порушено кримінальну справу за те, що нібито екологічні гроші були направлені в кризу на пенсії", - сказав Тимошенко журналістам після допиту в Головному слідчому управлінні Генпрокуратури України.

За словами Тимошенко, слідчі Генпрокуратури хотіли пред'явити їй обвинувачення, але не зробили цього, оскільки за процедурою для такої слідчої дії необхідно присутність адвоката.


Генпрокуратура поновила справу проти Шкіля

Генеральна прокуратура відновила розслідування кримінальної справи проти депутата фракції БЮТ-Батьківщина Андрія Шкіля у зв'язку з акцією Україні без Кучми.

Про це повідомив перший заступник лідера партії Батьківщина Олександр Турчинов.

"Пішла інформація про поновлення розслідування кримінальної справи проти Андрія Шкіля щодо акції Україна без Кучми 9 березня", - сказав він.

У свою чергу, сам депутат Шкіль назвав відновлення кримінальної справи проти нього політичним кроком. "Ця справа є політичним", - сказав депутат.

За словами Шкіля, "у 2003 році була прийнята резолюція Парламентської асамблеї Ради Європи, яка визнала існування в Україні політичних ув'язнених, грунтуючись на тому, що покарання за події 9 березня (2001 року) не відповідають діям, тобто про злочин взагалі мова не йде ".

"Ми знову повертаємося в далекі часи ... коли в Україні існували політичні в'язні", - сказав Шкіль.

Депутат нагадав, що свого часу суд не висунув йому жодних звинувачень щодо організації акції Україна без Кучми.


Прокуратура порушить питання про арешт екс-глави Мінприроди

У Генеральній прокуратурі України мають намір ставити питання про арешт екс-міністра охорони навколишнього середовища Георгія Філіпчука.

Про це сьогодні повідомив генпрокурор Віктор Пшонка.

"Дійсно, така справа є. Він дійсно затриманий, не заарештований, а затриманий. Буде розслідувана кримінальна справа і буде поставлено питання про його арешт", - сказав Пшонка, відповідаючи на питання журналістів.

Георгія Філіпчука затримали за підозрою в махінаціях із квотами на викиди, які Україна отримала згідно з Кіотським протоколом, повідомив Головком, посилаючись на джерела з оточення колишнього чиновника уряду Юлії Тимошенко.

"Швидше за все, це пов'язано з квотами за Кіотським протоколом. Це, на мій погляд, єдине, за що до нього можна мати якісь претензії", - цитує видання своє джерело.
Поділитись

Новини по темі: