25 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Зграя собак нажахала все село в Житомирській області

  • 15 грудня, 2010 14:14
У Коростишівському районі Житомирської області жителі села Царівка опинилися в заручниках у зграї собак.

Для боротьби з тваринами люди беруться за палиці і вила. Неконтрольована зграя чатує біля сільського магазину. Люди навіть посеред білого дня бояться туди ходити.

Псів майже два десятки і всі вони належать одній господарці, яка завела собі собак для охорони. Люди, вже не раз просили господиню прив'язати своїх тварин, але, кажуть, вона їх не слухає.
- Одна мене хотіла вкусити за обличчя, я вчасно ухилився. Стою. Як тільки починаю бігти, вони мене за ноги хапають, - говорить місцевий житель Дмитро Зубков.

Хазяйка собак говорить, що її тварини не кусаються, а тільки гавкають. Нападають пси, нібито, тільки на п'яних, а це вже їхні проблеми. Коли дівчину попросили показати всіх собак, вона без пояснень сказала «ні». Якщо вірити селянам, то у дворі їх близько 25.

- Тих собак влітку було близько 25, а зараз 15-18 тільки. У четвер я йшла тією дорогою, і вони на мене напали. 15 собак. Я так кричала, що сусіди збіглися з палицями і мене відбили, - нарікає листоноша Світлана Ляхович.

Люди скаржилися на господиню і в міліцію, і в сільську раду. Але за законом - органи нічого не можуть вдіяти до тих пір, поки немає постраждалих.

- Вони взяли у нас 2-3 заяви і сказали: ми ніяких заходів не можемо прийняти, тому що вони вас не покусали. Ось коли покусають і зачеплять життєво важливі органи - тоді ми і відреагуємо. А так, ми не можемо, - обурюється місцева жителька Лариса Войтушенко.

Сільський голова пообіцяв журналістам, що розбереться і з собаками, і з їх господинею. Тільки як - не пояснив. Пояснює, мовляв, напевно попросить людей написати на жінку колективну заяву, тоді в сільраді зберуть адмінкомісію і вона, може, випише господині штраф.
Поділитись

Новини по темі: