29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Після щеплення школярка опинилась в лікарні. Медики не можуть поставити діагноз

Після щеплення школярка опинилась в лікарні. Медики не можуть поставити діагноз

  • 14 грудня, 2010 22:39
У Житомирській області, після щеплення від краснухи, госпіталізували школярку. Вже більше тижня дівчина в лікарні, а медики все визначаються з діагнозом.

Лікарі запевняють, що укол тут не причому, просто так склалися обставини. Бабуся учениці переконана, що хворобу викликала саме вакцина.

У той день в школі проводили планову вакцинацію, а дівчина прийшла якраз після ангіни. Вона стверджує, що попередила лікаря і просила не робити укол.

 - Я попереджала лікаря, що я хворіла і лежала в лікарні. Мені сказали, що я нікуди не піду. Потрібно всім зробити це щеплення, обов'язково, - згадує Наталя Деменчук.

Дівчина - кругла сирота. Її бабуся каже, що ні медики, ні вчителі не попередили її, що дитині потрібне щеплення. Увечері дівчині стало погано, довелося навіть викликати «швидку».
Після щеплення пройшло більше тижня, а Наталія досі в лікарні. Дівчина схудла і практично нічого не їсть. А медики до цих пір не говорять, який у дитини діагноз.

 - Вчора вдень викликали нейрохірурга. Йому дитина пояснює, що паморочиться голова, нудить. Кожен день їй гірше й гірше, - говорить бабуся дівчини Лідія Коваль.
Лікарі стверджують, що стан школярки ніяк не пов'язаний із щепленням. Журналістам повідомили, що у Наташі підозра на бронхіт і вегето-судинну дистонію, і тому найближчим часом її відправлять до Житомира.

До слова, така реакція після щеплення тільки у Наталі. Укол від краснухи отримали 30 учнів.
Медик, який робив щеплення, каже, що укол від краснухи може дати побічний ефект, але тільки на п'ятий день. А їй стало погано вже ввечері. Бабуся школярки вирішила - почекає, що скажуть обласні лікарі. Однак, незважаючи на висновки, пенсіонерка збирається вимагати незалежної експертизи і подасть на медиків до суду.
Поділитись

Новини по темі: